Amasya İl Müftüsü İpek:

Amasya İl Müftüsü İpek: -Kurban yaklaşmak, yakın olmaktır, Kurban Bayramında mali güce sahip Müslümanlara kurban kesmek vaciptir


AMASYA (A.A) - Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Kurban yaklaşmak, yakın olmaktır, kurban bayramında mali güce sahip Müslümanlara kurban kesmek vaciptir dedi.
     İpek, müftülük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kurban kesmenin mümini günahlarından arındıracağını ve Allaha yaklaştıracağını belirtti.
     Kurban yaklaşmak, yakın olmaktır, kurban bayramında mali güce sahip Müslümanlara kurban kesmek vaciptir. Kurban edilecek hayvan kesileceği yere okşanarak götürülmeli, kıbleye kaşı sol yanı üzerine yatırılarak ve tekbir getirilerek keskin bir bıçakla kesilmelidir diyen İpek, şöyle devam etti:
     Kurbanlarımızı keserken, ilimizde oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği esaslara uyulmalı. Bayramların bizlere yeni bir gayret, dini ve dünyevi çalışmalarımıza yeni bir canlılık kazandırması açısından önemi büyüktür. Bayramlarda, dini, örf ve ahlakımızı korumalı ve geliştirmeliyiz. Bayramda mutlaka dargınlar barıştırılmalı ve çocuklar sevindirilmelidir.
     İpek, Amasyada bayram namazının saat: 07.40da kılınacağını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya İl Müftüsü İpek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER