Amasya Üniversitesinde Tasarım Meslek Yüksekokulu açıldı

Amasya Üniversitesinde Tasarım Meslek Yüksekokulu açıldı -Rektör Prof. Dr. Orbay: -Tasarım Meslek Yüksekokulu, marka kentin, marka üniversitesi olma yolunda çalışan Amasya Üniversitemize hayırlı olsun


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Tasarım Meslek Yüksekokulunun marka kentin, marka üniversitesi olma yolunda çalışan Amasya Üniversitesine hayırlı olmasını diledi.
     Orbay, yaptığı açıklamada, Amasya Üniversitesi bünyesinde, İç mekan tasarımı, mimari restorasyon, coğrafi bilgi sistemleri, endüstri ürünler tasarımı, peyzaj ve süs bitkileri tasarımı, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon bölümlerinin yer aldığı Tasarım Meslek Yüksekokulunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
     Amasya Üniversitesince Tasarım Meslek Yüksekokulu kurulması ve bağlı programlar açılması konusunda Yükseköğretim Genel Kuruluna teklif verdiklerini belirten Orbay, şunları kaydetti:
     Yapılan incelemelerin ardından Tasarım Meslek Yüksekokulunun açılması uygun görüldü. Üniversitemiz bünyesinde kurulumu gerçekleştirilmiş olan Tasarım Meslek Yüksekokulu, aynı zamanda Mimarlık Fakültemizin bölümlerinin gerek akademik gerekse fiziki alt yapısını oluşturacak ve özellikle yaygın istihdam alanı olan ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir açığı kapatacaktır. Tasarım Meslek Yüksekokulu, marka kentin, marka üniversitesi olma yolunda çalışan Amasya Üniversitemize hayırlı olsun.
     Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ilgar Kırzıoğlu ise Tasarım Meslek Yüksekokulu ile Amasyanın tarihi kimliğinin korunması ve yaşatılması için gerekli ara eleman yetiştirilmesinin amaçlandığına işaret etti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesinde Tasarım Meslek Yüksekokulu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER