Amasya Üniversitesi öğrencileri, ortaokul öğrencilerine Amasyayı

Amasya Üniversitesi öğrencileri, ortaokul öğrencilerine Amasyayı gezdirdi


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, İlyasköy Ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerine Amasyayı gezdirdi.
     Yrd. Doç. Dr. Emine Altunay Şam, yaptığı açıklamada, yapılan bu etkinlikle, öğrencilerin doğup büyüdükleri ve yaşadıkları şehrin tarihini daha yakından gözlemleyerek tanımalarını amaçladıklarını söyledi.
     Yaşadığımız şehrin tarihine tanık olmak mesajıyla yola çıktıklarını dile getiren Şam, Amacımız öğrencilerin, 7 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Amasyayı, tarihin tanığı olan eserlerimiz ve kültürel mirasımızı gözlemleyerek tarihteki öneminin farkındalığına varmasını sağlamaya çalışmaktı. Geziye iştirak eden öğrenciler çok mutlu oldular ve şehrin tarihi zenginliğinin farkına vardıklarını belirttiler. Etkinlik çerçevesinde İlyasköy Ortaokulu öğrencilerine, Amasyanın geçmişine kısa bir yolculuk yapmak suretiyle, yaşadıkları şehrin tarihi, kültürel ve turistik güzelliklerini tanıtmak istedik dedi.
     Şam, gezi kapsamında öğrencilere, Amasya Müzesi, Sultan Bayezit Cami ve Külliyesi, Minyatür Amasya Müzesi, Şehzade Müzesi, Hazeranlar Konağı, Bimarhane ve Saraydüzü Kışlasının gezdirildiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi öğrencileri, ortaokul öğrencilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER