Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay:

Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay: -Üniversitemiz yüzde 90 oranında fiziksel altyapısını gerçekleştirmiş durumda


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Üniversitemiz yüzde 90 oranında fiziksel altyapısını gerçekleştirmiş durumda dedi.
     Orbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında müstakil bir üniversite olarak faaliyetlerini sürdüren Amasya Üniversitesinin gelişimini hızla sürdürdüğünü söyledi.
     Mimarlık Fakültesinin önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde hizmet vereceğini anlatan Orbay, Eğitim Fakültemizin ek binası 365 iş günü içinde tamamlanacak. Fuar alanı olarak bilinen alanı TCDDden aldık. Buraya Amasya tarihi dokusuna ve mimarisine uygun teknolojik altyapıya sahip bir rektörlük binası yaparak Amasya Üniversitesinin fiziksel gelişimini sonlandıracağız diye konuştu.
     Amasya Üniversitesinin ilçelerde de yüksekokulları ile varlık gösterdiğini anımsatan Orbay, Üniversitemiz yüzde 90 oranında fiziksel altyapısını gerçekleştirmiş durumda. Suluovadan tutun da Gümüşhacıköye kadar her birim, kendine yetecek kadar fiziki imkana kavuştu. Bundan sonra tüm gücümüzle bilimsel çalışmalara ağırlık vereceğiz dedi.
     Orbay, Amasya Üniversitesinin bilim ve teknoloji alanında önümüzdeki süreçte ciddi çalışmalar yapacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur - Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER