Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay: -Eğitim gönüllüsü Hasan Dumanın yakmış olduğu ilk kıvılcım şu an için Gümüşhacıköy ilçemizi yüksek öğretimin odağı haline getirmiş


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gümüşhacıköy-de geçen yıl açılan, Gümüşhacıköy Meslek Yüksek okulu ile ilgili bilgi verdi.
     Orbay AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhacıköy Meslek Yüksekokulunun Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasından sonra ortaya çıkan boş kontenjan tartışması ve bazı lisans ve önlisans programlarının geleceği tartışılırken, iki yıldır %100 doluluk oranı ile dikkatleri üzerine çektiğini belirtti.
     Orbay, Gümüşhacıköy-ün kalkınmasında yüksek öğretimin önemli bir yere sahip olduğunu gören ve maddi-manevi desteğini esirgemeyen ve ilk kıvılcımı yakan eğitim gönüllüsü Hasan Dumana, İlçe Kaymakamı Serdar Kartala ve Belediye Başkanı Mustafa Saatçiye teşekkür ederek şunları kaydetti:
     2012-2013 akademik yılı için 160 öğrenci ile yine yüzde 100 doluluk oranını yakaladık. Bu doluluk oranıyla örnek bir yüksekokul olmuştur. Yine bu yıl ek yerleştirmelerde, ilk defa Yerel Yönetimler ve Sermaye Piyasası Menkul Kıymetler Bölümlerine toplam 80 öğrenci daha alacağız. Öğrenim hakkı kazanan gençlerimizin çoğunluğunun ülkemizin güneyinden-kuzeyine, doğusundan-batısına dört bir köşesinden gelmiş olmaları da bizler için oldukça önemli. Eğitim gönüllüsü Hasan Dumanın yakmış olduğu ilk kıvılcım şu an için Gümüşhacıköy ilçemizi yüksek öğretimin odağı haline getirmiş dedi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER