Amasya Valisi Öz, POMEMde oluşturulan salonların

Amasya Valisi Öz, POMEMde oluşturulan salonların açılışını yaptı


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) oluşturulan salonlarının açılışını gerçekleştirdi.
     Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Işık, açılış öncesi oluşturulan odalar ile ilgili Vali Öze bilgi verdi.
     Işık, koğuş sistemi bulunan yerlerde eğitim gören ya da askerlik yapanların botlarını çıkararak rahat bir ev ortamına ihtiyaç duyduklarını ve bu ihtiyacı Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezinde gidermeyi hedefleyerek 6 ayrı oturma salonu oluşturduklarını söyledi.
     Amasya Valisi Abdil Celil Öz ise, artık emniyet teşkilatına kazandırılan polislerin daha donanımlı olduğunu ifade etti.
     Odaların oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Öz, şunları kaydetti:
     Emniyet teşkilatımız bir taraftan son yıllarda hem donanım olarak hem teknik teçhizat olarak güçleniyor, gelişiyor. Diğer taraftan insan kaynaklı personel niteliğini her geçen gün artırıyor. Artık emniyet teşkilatımızda üniversite mezunu olan polis memurlarının sayısı yüzde 90ları geçti, yüzde 100e doğru gidiyor. Bir yandan Polis Meslek Yüksek Okulları, bir yandan üniversite mezunlarının eğitim gördüğü Polis Meslek Eğitim Merkezleri, işte Merzifonda onların en büyüklerinden biri bulunuyor. Bu birimler sayesinde polislerimiz mesleğe girerken yoğun ve nitelikli bir eğitimden geçiyorlar. Teorik ve pratik uygulamaları meslekte öne çıkmış kişilerle beraber eğitim alıyorlar.
     Merzifondaki ortak çalışma ve ortak hareket ruhunun geliştiğini, güç birliği içinde çalışmanın POMEMde olduğu gibi ilçenin her alanında kendini gösterdiğini ifade eden Öz, şehzadelerin isimleri verilen salonların açılışını programa katılan Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, POMEM Müdürü Hüseyin Işık, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, TSO Başkanı Fatih Altınay ile birlikte yaptı.
     Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Şehzade Murat Salonunda açılışa katılanlarla birlikte çay içtikten sonra POMEM öğrencileri ile öğle yemeği yedi.
     Merzifonda yapımı devam eden olimpik yüzme havuzu inşaatı ile ilgili olarak Belediye Başkanı Aydınlıdan bilgi alan Öz, yeni yapılan sentetik çim sahayı da gezdi.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Valisi Öz, POMEMde oluşturulan salonların Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER