Amasya Valisi Öz, şampiyon sporcuları kabul

Amasya Valisi Öz, şampiyon sporcuları kabul etti


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasyamızdan Türkiye Şampiyonu bir takım çıkmış olması çok önemli bir başarı dedi.
     Öz, Valilik Toplantı Salonunda 27-31 Mart tarihleri arasında Sinopta gerçekleştirilen Tekvando Poomse Türkiye Şampiyonasına katılarak derece alan sporcular ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar ve Antrenör Numan Fıratı kabul etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Öz, sporu ve sporcuyu önemsediklerini belirterek şunları kaydetti:
     Amasya bütün alanlarda olduğu gibi geçmişte sporda da başarıları olan bir şehir. Son yıllarda tekvando dalında ciddi bir hamle var, başarılı sporcular yetişiyor. Amasyamızdan Türkiye Şampiyonu bir takım çıkmış olması çok önemli bir başarı. Bu başarı iyi bir altyapının olduğunu gösteriyor. Bu bilgilerin üzerine çalışmaları sürdürdüğümüz takdirde minik yıldız takımdan gençlere ve milli takımlara kadar yükselip, büyüklerde de Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonluğuna yükselebiliriz diye düşünüyorum.
     Öz, Amasyada sportif faaliyetlerin gelişmesi için önemli çalışmalar yapıldığını, bunlardan en önemlisinin ise yeni kapalı spor salonu yapımı olduğunu dile getirdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Acar ise Sinopta gerçekleştirilen şampiyona hakkında bilgi verdi.
     Acar, yarışmalar neticesinde Minik Yıldız Erkeklerde Türkiye 1.ik kupası, Minik Yıldız Genel Klasmanda Türkiye 2.lik kupası, 6 altın madalya ve 7 bronz madalya kazandıklarını belirterek, Spor alanında bir ilki daha başardık ve ilimiz Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca şampiyonaya katılan 3 sporcumuz Avrupa Poomse Şampiyonası için milli takım seçmelerine davet edildi. Hedefimiz sporcularımızın Avrupa Şampiyonasında ilimizi temsil etmesidir diye konuştu.
     Ziyaretin sonunda Vali Öz, sporculara hediye verdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Valisi Öz, şampiyon sporcuları kabul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER