KOSGEB yeni dönem girişimcilik eğitimlerine başlıyor

KOSGEB yeni dönem girişimcilik eğitimlerine başlıyor


ÇORUM (A.A) - KOSGEB Çorum İl Müdürlüğü, yeni dönem girişimcilik eğitimlerine yönelik başvuruları almaya başladı.
     KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, yaptığı açıklamada, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin zaman kaybetmeden başvuruda bulunmalarını istedi.
     Mayıs ayında başlayacak yeni dönem eğitimlerine 22 Nisana kadar başvuruda bulunulabileceğini belirten Dursunoğlu, alınan başvuruların yapılacak değerlendirme sonucunda girişimcilerin seçiminin yapılacağını dile getirdi.
     KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında yapılan desteklemelerin ülke ekonomisine ve istihdama katkısını değerlendiren Dursunoğlu, şunları kaydetti:
     "Ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, istihdamın artması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması için çalışıyoruz. Bu kapsamda önce girişimcilerimizi 70 saatlik eğitime tabi tutuyoruz. Bu eğitim içerisinde iş fikri analizi, üretim planı, pazarlama planı, finans planı gibi konular yer alıyor. Girişimcilerimizin eğitim esnasında iş fikirleriyle ilgili fizibilite yapmalarını sağlıyoruz. Bu çerçevede düşündüğü kadar karlı olmadığını tespit edip yapmayı düşündüğü işten vazgeçenler olabildiği gibi, iş fikrini değiştirenler, kuruluş yerini değiştirenler ya da yatırımının ölçeğiyle ilgili kritik kararlar veren girişimcilerimiz oluyor. Bu sayede yanlış yatırımların önüne geçerek kaynak israfını da engelliyoruz."
     Eğitim aşamasını başarıyla tamamlayan girişimcileri sertifika ile ödüllendirdiklerini de vurgulayan Dursunoğlu, şöyle devam etti:
     "Sertifika sonrasında işini kuran ve KOSGEB tarafından iş planı kabul edilen girişimcilerimize, 30 bin liraya varan hibe ve 70 bin liraya kadar da faizsiz kaynak sağlıyoruz. Yeni kurulan bir işletmenin ayakta kalabilmesi için KOSGEB olarak sunduğumuz bu destek, açılan işletmelerin sürdürülebilir olabilmesi adına büyük önem taşıyor."
     Çorumda bugüne kadar 344 girişimcinin KOSGEB desteğiyle kendi işini kurduğunu ve KOSGEB desteğinden yararlandığının da altını çizen Dursunoğlu, girişimci adaylarının bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber KOSGEB yeni dönem girişimcilik eğitimlerine başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER