Amasya Valisi Öz:

Amasya Valisi Öz: -Sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz dedi.
     Öz, yaptığı açıklamada, vatandaşların devlet hizmetlerinden zahmetsizce yararlanması amacıyla faaliyete geçirilen, Merzifon, Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerine hizmet verecek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Merzifon İlçe Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra hizmet yapılanmasının devam ettiğini belirten Öz, şunları kaydetti:
     Biz sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz. Gelinen son noktada bakanlımızın yeni yapılanmasında, sosyal devlet uygulamalarının gelişerek çeşitlendiğini görüyoruz. Buna paralel olarak da bakanlığa bağlı il müdürlüklerinin görev alanı genişliyor. Yaşlılara, çocuklara, engellilere ve kadınlarımıza dolayısıyla bu doğrultuda yapılan bütün çalışmalarda mahallinde hizmet verilmesi gerekiyor. Tabi bu il ve ilçe müdürlüklerimizin yanı sıra birde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız var, bazı sosyal hizmet ve yardım faaliyetleri de bu kanaldan yürütülüyor. Dolayısıyla bu kurumlarımızın hepsi entegre bir şekilde valilik ve kaymakamlarımızın koordinatörlüğünde çalışmalarına devam ediyor.
     Öz, Amasyada huzurevi alanındaki eksikliğin, Suluovadaki huzurevinin hizmete açılması ve Merzifondaki huzurevinde güçlendirme ve onarım çalışmalarının sona ermesiyle büyük ölçüde çözüme kavuşacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER