Amatör paraşütçüler Selçukta buluştu

Amatör paraşütçüler Selçukta buluştu -1. Türkiye Amatör 2 Way Turnuvasında ilk gün atlayışları yapıldı (Fotograflı-Görüntülü)


İZMİR (A.A) - İzmirin Selçuk ilçesinde düzenlenen 1. Türkiye Amatör 2 Way Turnuvasında ilk gün atlayışları yapıldı.
     Türkiyenin tek paraşüt atlama merkezi olan THK Gökçen Efes Atlayış Merkezi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve amatör paraşütçülerin ikili takımlar halinde birlikte atlayış yaptıkları, 2 Way turnuvası başladı.
     THK Efes Hava Meydanında gerçekleştirilen turnuvada, takımlar iki raunt atlayış yaptı. Paraşütçüler, yaklaşık 40 saniyelik serbest düşüş diliminde, birbirlerine değişik figürlerle tutuşarak gerçekleştirdikleri hava hareketleri ile en iyi dereceyi elde etmeye çalıştı.
     THK Gökçen Efes Atlayış Merkezi paraşüt öğretmeni Erdinç Küflü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin tek atlama merkezi olarak yeni bir hava organizasyonunu daha gerçekleştirdikleri için mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Turnuvanın 16 Haziranda antrenman atlayışlarıyla başladığını ve bugüne kadar takımların 4 antrenman haftasına katıldığını anlatan Küflü, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FIA) kurallarıyla düzenlenen turnuvada, atlayışların, kendileriyle birlikte atlayan paraşüt öğretmenleri tarafından havada görüntülendiğini ve puanlamanın 4 hakem tarafından görüntüler üzerinde yapıldığını kaydetti.
     Küflü, takımların turnuvada toplam 5 raunt atlayış gerçekleştireceğini ve bu atlayışlar sonucunda en iyi dereceyi elde edecek takımın şampiyon olacağını söyledi.
    
     -Hayko Cepkin de gösteri atlayışı yaptı-
    
     Rock müziğin ünlü ismi Hayko Cepkin de turnuvaya destek verenler arasında yer aldı.
     Paraşütle gösteri atlayışı yapan Cepkin, paraşütle atlama sevdasının 1 yıl önce başladığını ver her fırsat da Efes Hava Meydanına gelerek atlayış yaptığını belirterek, herkesi bu heyecanı yaşamaya davet etti.
     Turnuva, takımların yarın yapacakları 3 rauntluk atlayışlarıyla sona erecek.
    
     Muhabir: Eşber Okayer - İbrahim Uzun / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Amatör paraşütçüler Selçukta buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER