Amerikalı okutmanlar Türk yemeklerini öğreniyor

Amerikalı okutmanlar Türk yemeklerini öğreniyor -AİBÜde İngilizce okutmanı olarak görev yapan Amerikalı akademisyenler, Bolu Belediyesi tarafından açılan aşçılık kursuna katılarak Türk yemeklerini öğreniyor (Fotoğraflı - Gö


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) İngilizce okutmanı olarak görev yapan Amerikalı akademisyenler, Bolu Belediyesi tarafından açılan aşçılık kursuna katılarak Türk yemeklerini öğreniyor.
     AİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda İngilizce okutmanı olarak görev yapan ve iki aydır Boluda olan Jessica Salvador ve Claire Baytaş, Türk yemeklerine hayran kaldı. Hayran kaldıkları Türk yemeklerinin nasıl yapıldığını öğrenmek isteyen Jessica Salvador ve Claire Baytaş bunun için Bolu Belediyesi İmarethanesinde açılan aşçılık kursuna katıldı.
     Kursta ilk olarak çorba ve köfte yapmayı öğrenen Jessica Salvador ve Claire Baytaş, tava Türk yemekleri ve tatlı yapmayı öğrendi.
     Türkiyeye ilk geldiği günden itibaren Türk yemeklerine hayran kaldığını dile getiren Jessica Salvador, Burada çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Türk yemekleri çok güzel. Türkiyeye geldiğimde yediğim kebap ve tatlılara hayran kaldım. Bu lezzetleri yapmayı öğrenmek için bu kursa katıldım diye konuştu.
     Babasının Türk olduğunu ve bu sayede daha önce bazı Türk yemeklerini yediğini dile getiren Claire Baytaş ise, Türkiyeye geldiğimde çok yemek çeşidi olduğunu gördüm. Bu lezzetli yemekleri yapabilmek için bende kursa katıldım şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Amerikalı okutmanlar Türk yemeklerini öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER