Çaykent beldesinde zeminde kayma

Çaykent beldesinde zeminde kayma -Yeni Kasarcılar Mahallesinde zemindeki kayma nedeniyle mahalle sakinlerinin özellikle yağmurlu havalarda tedirgin olduğu bildirildi -İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yılmaz: DSİ ıslah çalışmasını t


RİZE (A.A) - Rize merkeze bağlı Çaykent Beldesi Yeni Kasarcılar Mahallesi Karlar mevkisinde zeminde meydana gelen kayma nedeniyle mahalle sakinlerinin özellikle yağmurlu havalarda tedirgin olduğu bildirildi.
     Mahalle sakinlerinden Turan Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karlar mevkisinde yaşayan 170 kişinin beş yıl önce zeminde meydana gelen kaymayı DSİ ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bildirip, çözüm üretilmesini istemelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.
     Gece il genelinde etkili yağış sonucu bölgede yeni çatlaklar oluştuğunu, mahalle sakinlerinin tedirginliğinin arttığını dile getiren Kar, Gece heyelan riskine karşı uzun süre dışarıda beklemek zorunda kaldık. Zeminde yeni çatlaklar oluşmaması için suları riskli yerlerin dışına kanalize etmeye çalıştık. Yetkililerden soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu şekilde istim üstünde yaşamamız zor dedi.
     Seyfi Kar ise beş yıl önce ilgili yerlere müracaat ettiklerini ifade ederek, Sürekli çatlaklar oluşuyor, biz de çaklakların üzerlerini kapatmaya çalışıyoruz. Zemin sürekli kayıyor. Burada 30 aile, 170 kişi yaşıyor, hepimiz tedirginiz diye konuştu.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz da bölgede mevki hareketliliği olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bölgede sulak bir alan var. Yakından geçen dere sulak alanın hareketliliğini tetikliyor. Derenin akış hızı arttıkça hareketlilik de artıyor. Bölge için proje hazırladık. Proje çalışması sırasında dere ıslahı için DSİye iki kez yazı yazdık. Derenin ıslahı yapılmadan projemizin bir faydası olmaz. Paramız da var, projemiz de. DSİ ıslah çalışmasını tamamlar tamamlamaz projemizi uygulamaya hazırız.
     DSİ yetkilileri ise sorunun çözümü için proje çalışmalarının devam ettiğini kaydettiler.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Çaykent beldesinde zeminde kayma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER