Anadolunun bozkırı güney sahillerini aratmıyor

Anadolunun bozkırı güney sahillerini aratmıyor -Hirfanlı Baraj Gölü kenarında bulunan Kırşehirin Savcılı Büyük Oba Sahili, hafta sonlarında binlerce kişiye deniz, kum ve güneş imkanı sunuyor


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Kırşehirin uçsuz bucaksız bozkırlarına hayat veren Hirfanlı Baraj Gölünün kenarındaki Savcılı Büyük Oba Sahili, Türkiyenin güney sahillerini aratmıyor.
     Hafta sonlarında, binlerce kişinin faydalandığı sahilde, yelken ve bot yarışları ile jet ski (su kızağı) keyfi yaşanıyor. Tatilciler, Anadolunun ortasında deniz, kum ve güneş keyfini yaşıyor.
     İç Anadolu Bölgesinde tatilcilerin ve gurbetçilerin gözde merkezi haline gelen Savcılı Güzel Oba Sahilinde bu yıl, 5. Deniz Bayramı ve Su Sporları Festivali de gerçekleştirildi.
     Kırşehirin Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyük Oba Beldesi Belediye Başkanı Münür Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda beldede yelken kulübü kurulduğunu ve Türkiyenin bir çok ilindeki yelken sporcularının buraya ilgi gösterdiğini söyledi.
     İç Anadolunun ortasında bir cazibe merkezi oluştuğunu dile getiren Kozan, hafta sonlarında, başta yakın iller olmak üzere Türkiyenin bir çok yerinden 5 ile 10 bin kişinin buraya geldiğini anlattı.
     Kozan, Yılın yorgunluğunu atmak için güzel bir ortam. Gölde, suya girilebilecek 65 kilometrelik kısım burasıdır. Hafta sonunda gelenler, tehlike arz etmeden yüzebilmektedirler. Deniz, kum ve güneşin tanıdı çıkarmaktadır. Can yelekleri ile, cankurtaranlar ile her zaman hizmetlerindeyiz dedi.
     Hirfanlı Baraj Gölünün, Savcılı Büyük Oba beldesine büyük bir hayat verdiğini aktaran Kozan, balıkçılığın da gelişmeye başladığını ifade etti.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Anadolunun bozkırı güney sahillerini aratmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER