Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Bayburt Belediye Başkanı Polat: Anadolu Ajansı doğru bilgilendirme ve halkı doğru yönlendirme görevini 93 yıldır sürdürüyor -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Anadolu Ajansı, kendini modernize etmi


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Anadolu Ajansının, doğru bilgilendirme ve halkı doğru yönlendirme görevini 93 yıldır sürdürdüğünü söyledi.
     Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haber alma özgürlüğünün gerçekten mukaddes olduğunu, doğru bilgilendirme ve halkı doğru yönlendirme görevini Anadolu Ajansının 93 yıldır sürdürdüğünü belirtti.
     Devletin, halkı doğru yönlendirme misyonunu üstlenen ve 93 yıldır bu görevi layıkıyla yerine getiren Anadolu Ajansına gereken değeri verdiğini ifade eden Polat, Dünyaya Türkiyenin sesini en doğru, hızlı ve güvenilir şekilde sunan ajans çalışanlarının çalışmaları da takdire şayandır dedi.
    
     -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı-
    
     Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Anadolu Ajansının kurulduğu günden bu güne kadar üzerine düşen misyonu en iyi şekilde yerine getirdiğini ve getirmeye de devam ettiğini belirtti.
     Anadolu Ajansının son zamanlarda atak içerisinde olduğunu, yeni teknolojiye büyük önem verdiğine dikkati çeken Canlı, tarafsız ve ilkeli yayın anlayışına dayalı haberciliğinin takdire şayan olduğunu ifade etti.
     Milli mücadele ve kurtuluş savaşının her aşamasına tanıklık eden Anadolu Ajansının 93 yıllık süre içerisinde Türkiyenin güzide bir kurumu olduğunu dile getiren Canlı, şunları kaydetti:
     Anadolu Ajansı, kendini modernize etmiş, yurt içinde ve yurt dışında doğru, güvenilir ve hızlı habercilik anlayışını en iyi uygulayan kurumlardan biridir. Kurulduğu günden bu güne kadar üzerine düşen misyonu en iyi şekilde yerine getirmiş, getirmeye de devam etmektedir. Yaz, kış demeden, her koşulda görev yapan Anadolu Anadolu Ajansımızın çalışanlarını kutluyor, başarılar diliyorum.
    
     -Dekan Prof. Dr. Vatandaş-
    
     Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Kurulduğu günden itibaren doğru ve zamanında haber ilkesine göre çalışmalarını sürdüren Anadolu Ajansının, her geçen gün daha da güçlenen Türkiyeye katkısı çok büyüktür dedi.
     Vatandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda işleri koordine eden ve toplumun iradesini temsil eden devletin güçlü olmasının ancak bilgili ve bilinçli bireylerin varlığıyla mümkün olacağını söyledi.
     Toplumu oluşturan bireylerin yaşadıkları bölgeye, ülkeye ve dünyaya ilişkin olay ve durumlara ilgili olmalarının ise toplumun ve devletin dinamizmi ve gücüyle doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Vatandaş, Bireylerin, yaşadıkları dar bölgede gerçekleşen olay ve durumlarla ilgili doğru bilgi edinmeleri belki kişisel çabalarla gerçekleşebilir, ancak eğer söz konusu durumlar ülke ve dünya ile ilgili ise bu durumda kişisel çabalar yetersiz kalır. İnsanları, yaşadıkları ülkenin ve dünyanın gündeminden haberdar edecek kuruluşlara ihtiyaç vardır. Üstelik bilginin doğru ve en kısa zamanda edinilmesi gerekmektedir. Zira güç ulaşmış doğru bilgi, geç gelen adalet gibi önem ve değerini kaybeder dedi.
     Kurulduğu günden itibaren doğru ve zamanında haber ilkesine göre çalışmalarını sürdüren Anadolu Ajansının, her geçen gün güçlenen Türkiyeye katkısının çok büyük olduğunu belirten Vatandaş, şöyle dedi:
     Güçlü bir Türkiye, ancak bilgili ve bilinçli bireylerle inşa edilebilir. Bu ise insanımızı ülke ve dünya gündeminden zamanında ve doğru biçimde haberdar etmekle mümkün olabilecektir. Anadolu Ajansı gibi bir kuruluş ise bu açıdan son derece önemlidir. Türkiyenin en zorlu günlerinde, 6 Nisan 1920de kurulan Anadolu Ajansı çok önemli bir kuruluşumuzdur. Anadolu Ajansının geleneğe dönüşmüş ilkeleriyle ve bir kuruluş için son derece önemli olan, neredeyse yüzyıla ulaşmış tecrübesiyle insanımıza ve ülkemize kazandıracağı çok şeyler olduğu açıktır. Bu vesile ile Anadolu Ajansının 93. yıl dönümünü kutluyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan - İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER