Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -CHP Ordu Milletvekili Yıldız: -"1920 yılında kurulmuş, ilk milli kurumumuz sayılan Anadolu Ajansı, Kurtuluş Savaşında Türklerin haklılığını tüm dünyaya duyurma gibi yüce bir amacın çevresinde filizle


ORDU (A.A) - CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, "1920 yılında kurulmuş, ilk milli kurumumuz sayılan Anadolu Ajansı, Kurtuluş Savaşında Türklerin haklılığını tüm dünyaya duyurma gibi yüce bir amacın çevresinde filizlenerek bu günlere gelmiştir" dedi.
     Yıldız, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Anadolu Ajansının kurulduğu günden bu yana vatandaşların sesi olduğunu ifade etti.
     Bugün, Anadolu Ajansının dünyanın önemli bütün merkezlerinde temsilciliklerinin bulunduğunu, yurt içinde ise ilçelere varıncaya kadar yaygın bir haber ağına sahip olduğunu belirten Yıldız, mesajında şunları kaydetti:
     "1920 yılında kurulmuş, ilk milli kurumumuz sayılan Anadolu Ajansı, Kurtuluş Savaşında Türklerin haklılığını tüm dünyaya duyurma gibi yüce bir amacın çevresinde filizlenerek bu günlere gelmiştir. Demokrasilerde, yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin karşısında, onları gözetleyen ve kamu adına denetleyen 4. güç olarak basın olmazsa olmaz bir konuma sahiptir. Halkın tarafsız haber almasını sağlayan, kamuoyunu bilgilendirirken bilinçlendiren bir göreve sahip olan gazetecilik bu anlamıyla kutsal bir görevdir. Kurulduğu ilk günden bu yana vatandaşlarımızın sesi olan Anadolu Ajansının her koşulda kalemini özgürlüklerden yana kullanması temennisiyle, 93. kuruluş yıldönümünü kutluyor, ajansın bugünlere gelmesinde emeği geçen ve katkıda bulunan değerli çalışanlarını tebrik ediyor, nice başarılı yıllara ulaşmanız dileğiyle saygılarımı sunuyorum."
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER