Anadolu Markaları 2012 Toplantısı

Anadolu Markaları 2012 Toplantısı


MALATYA (A.A) - Anadolu Markaları 2012 Toplantısı Malatyada gerçekleştirildi.
     Anemon Oteldeki toplantıya, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk ve işadamları katıldı.
     Erkoç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Malatyanın sanayisi, sosyal ve kültürel yaşamı, sağlık sektörü gibi unsurlarıyla marka kent olma yolunda ilerlediğini belirtti.
     Büyükşehir olmaya aday Malatyanın genç nüfusuyla geleceğe umutla baktığını vurgulayan Erkoç, kentin önümüzdeki süreçte üreten, markalarla öne çıkan bir şehir olma noktasına geleceğini söyledi. Erkoç, 800ü aşkın KOBİ, 30 bine yakın üniversite öğrencisi, 80 ülkeye 400 milyon dolarlık kayısı ihracatıyla Malatyanın bölge için önemli bir kent olduğunu ifade etti.
     Gürerk de bankalarının markalaşmaya verdiği önemi anlattı. Markalaşma için üç önemli unsur bulunduğunu ifade eden Gürerk, insan, çevre ve ekonomik hayattaki gelişimin markalaşmayı etkilediğini dile getirdi.
     Ekonomik hayattaki gelişmeyi banka olarak önemsediklerini belirten Gürerk, markalaşmaya emek ve para harcadıklarını söyledi. Türkiye Finans Katılım Bankası olarak sektörün yüzde 1ini, tüm sektördeki kredi portföyünün de yüzde 1,5unu temsil ettiklerini kaydeden Gürerk, KOBİlerde de yüzde 2,6yı temsil ettiklerini anlattı.
     Malatyadan bir almışız, Malatyaya 1,5 vermişiz diyen Gürerk, kente aldıklarından daha fazlasını verdikleri için mutlu olduklarını söyledi.
     Açılış konuşmalarının ardından LC Waikiki Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, işadamlarıyla Bir Ulusal Marka Nasıl Yaratıldı konusunda söyleşi yaptı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Anadolu Markaları 2012 Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER