Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Afyonkarahisarda:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Afyonkarahisarda: -Çanakkale Savaşı, bizim tarihimizde çok önemli bir noktadır ve çok önemli bir temel taşıdır. Ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli savaşlardan biridir. Allah bir daha bu ül


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Çanakkale Savaşı, bizim tarihimizde çok önemli bir noktadır ve çok önemli bir temel taşıdır. Ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli savaşlardan biridir. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir savaş göstermesin dedi.
     Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyelerinin aileleriyle tatil için geldikleri Afyonkarahisarda, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
     Zafer Müzesinde Milli Parklar Şube Müdürü İhsan Kırgızdan Milli Mücadele ve Büyük Taarruz hakkında bilgi alan Kılıç ve beraberindeki heyet, daha sonra Alan Kılavuzu Hasan Özpunar rehberliğinde Ulu Cami, Millet Hamamı, Şehitoğlu Konağı ve Mevlevihane Müzesini ziyaret etti.
     Kılıç, Zafer Müzesini ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi üyeleri olarak Afyonkarahisarı ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Afyonkarahisarın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yerinin olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisar, Kurtuluş Zaferinin başlangıç noktası, tarihi, siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan ülkemizin en önemli noktalarından birisidir. Dolayısıyla gördüğüm sadece şu; Afyonkarahisar, olması gereken yerde değil. Umuyorum ki; önümüzdeki yıllarda inşallah hak ettiği ve layık olduğu yerde olacaktır. Yöneticilerimizden de bunu bekliyoruz. Bu vesileyle bütün Afyonkarahisar halkına selamlarımı ve sevgilerimi sunuyorum.
     Kılıç, 18 Martın Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Çanakkale Savaşı, bizim tarihimizde çok önemli bir noktadır ve çok önemli bir temel taşıdır. Ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli savaşlardan biridir. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir savaş göstermesin dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Afyonkarahisarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER