ANGİAD Başkanı Değer:

ANGİAD Başkanı Değer: -Topyekun bir kalkınma seferberliği başlatmalıyız. Bu konuda özellikle iş dünyası ve siyasilere çok büyük görevler düşüyor


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İş adamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Türkiyenin tam manasıyla kalkınması için önce yoksulluk seviyesindeki illerin kalkınması gerektiğini ifade ederek, Topyekun bir kalkınma seferberliği başlatmalıyız. Bu konuda özellikle iş dünyası ve siyasilere çok büyük görevler düşüyor dedi.
     Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Ankarada gerçekleşen TÜRKONFED 16. Girişim ve İş Dünyası Zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Söz konusu raporda özellikle yoksulluk seviyesindeki illerin gündeme getirildiğine işaret eden Değer, Rapora göre, Türkiyenin 40 kenti orta gelir tuzağıyla karşı karşıya, 27 şehir ise yoksulluk seviyesinde. Türkiyenin tam manasıyla kalkınması için önce o bölgelerimizin kalkınması gerekmektedir. Bunun için de topyekun bir kalkınma seferberliği başlatmalıyız. Bu konuda özellikle iş dünyası ve siyasilere çok büyük görevler düşüyor dedi.
     Değer, yoksulluk seviyesindeki illerin kalkınmasının yatırımlara bağlı olduğunu anımsatarak, özellikle özel sektör yatırımlarının söz konusu bölgeler için can suyu manasına geldiğini belirtti. Sanayici ve iş adamlarının ise yatırım için bu yerler yerine, diğer bölgeleri tercih ettiğine dikkati çeken Değer, şunları kaydetti:
     Bu illerimizde kaynakların iyi kullanılması için gelişmiş illerdeki sanayici ve iş adamlarımızın, adeta koçluk göreviyle geri kalmış bölgelerdeki iş dünyasına ağabeylik etmelerini bekliyoruz. Yoksulluk seviyesindeki illerimize yapılacak yatırımlarda bölgesel ihtiyaçlar tespit edilmeli, birbiriyle boş yere rekabet eden firmalar yaratılmamalı, ihtiyaca göre firmalar değişik sektörlere yönlendirilmelidir.
     Kalkınmış illerin de, kalkınmamış illere destek olması gerektiğini ifade eden Değer, böylelikle sektörel zenginliğin kalkınmamış illere taşınabileceğine, katma değeri yüksek ürün üretimiyle ihracatın arttırılabileceğine ve yoksul illerden kalkınmış illere göçün de durdurulabileceğine vurgu yaptı.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber ANGİAD Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER