ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Değer:

ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Değer: -Fuarları eleştirmek yerine sahip çıkalım


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, Başkent Ankarada sanayi fuarının iki yılda bir düzenlenmesinin Başkent için büyük kayıp olduğunu belirterek, Ankaranın geleceği için iş dünyasının, bürokrasinin, siyasetçilerin bu fuarlara sahip çıkması gerekiyor dedi
     Değer yaptığı yazılı açıklamada, 20-24 Kasım 2012 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek 2nci Sanayi Fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Düzenlenecek fuarın Ankara sanayisi için çok önemli olduğunu kaydeden Değer, Sanayi Fuarının ilki iki yıl önce çadırda yapılmıştı. Başkentte, böylesine önemli bir organizasyonun çadırda gerçekleşmiş olması tepki çekmiş ve alay konusu olmuştu. Geçen yıl fuarın tekrarlanmamasının nedenlerinden biri de buydu. Uluslararası Fuar Merkezinin biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Ankara ekonomisine katkı sağlayacak büyük fuar organizasyonları sayesinde sanayicinin yanı sıra esnafından, otel işletmecilerine kadar birçok kesimin kazanacağını da ifade eden Değer, Kentin kazanması için bu tip organizasyonları eleştirmek yerine daha yapıcı bir gözlemle yaklaşmak, elini taşın altına koyanların şevkini kıracak davranışlarda bulunmaktan kaçınmak zorundayız dedi.
     Değer, Ankaranın savunma sanayi başta olmak üzere pekçok sektörde Türkiyenin lider ili konumunda olduğunu belirterek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     10 binden fazla sanayi işletmesi bulunan Başkentte, Kasım ayında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek 2nci Sanayi Fuarına katılacak firmaların ürünlerini tanıtma ve pazarlama şansı yakalayacak. İki yıl aradan sonra gerçekleşecek bu fuar; makine sanayi, otomasyon, depolama istifleme, ısıtma ve soğutma sistemleri, elektrik panoları, inşaat ve iş makineleri üreten firma, kurum ve kuruluşlar için çok büyük fırsat. Firmaların bu fırsatı iyi değerlendireceğine, fuara katılarak cirolarını arttıracaklarına inanıyor ve sanayicilerimizi 2nci Ankara Sanayi Fuarına katılmaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER