ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yücel:

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yücel: -Kadınlarımız iş dünyasında, siyasette, sivil toplum kuruluşlarında yeterince yer almıyor


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yücel, kadınların iş dünyası, siyaset ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde yeterince yer almadığını belirtti.
     ANGİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, kendisi de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yücel, inşaat sektörünün erkek egemen bir sektör olduğunu, inşaat sahalarında artık kadınları da görmek istediklerini kaydetti.
     Yücel, Kadınlarımız iş dünyasında, siyasette, sivil toplum kuruluşlarında yeterince yer almıyor. Hele bazı sektörlerdeki kadın sayısı yok denecek kadar az değerlendirmesinde bulundu.
     İnşaatın kadınların en az istihdam edildiği sektörler arasında ilk sıralarda bulunduğuna dikkati çeken Yücel, sektörde kadınların yalnızca büro işlerinde değil, inşaatın her aşamasında olmasının önemine değindi.
     İnşaat sektöründe çalışan bir kadın olarak kadınların bu sektörde yaşadıkları zorlukları çok iyi bildiğini belirten Yücel, şu ifadeleri kullandı:
     İster şirket sahibi olun, ister mimar ya da mühendis, kadın olarak inşaat sektöründe yer almak hiç kolay değil. Daha okul yıllarında gelecek kaygısı yaşayan, şantiyeye indiğinde yadırganan, bu nedenle de çoğunlukla tasarım yapmaktan, proje çizmekten öteye gidemeyen kadın inşaat mühendisleri, kadın mimarlar, yöneticiler asla kendilerini geri çekmemeliler. Meslek yaşamları boyunca bir kez bile inşaat şantiyesine girmemiş kadınlarımız olduğu sürece bu sektörde erkek egemenliği devam eder.
    
     Muhabir: Erdal Çelikel
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yücel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER