Ankarada caddelerin otopark olarak kullanılması

Ankarada caddelerin otopark olarak kullanılması -CHP İstanbul Milletvekili Tanal: Ankara Büyükşehir Belediyesinin caddeleri otopark olarak kullanması ve bunun için para alması kanunsuzdur


ANKARA (A.A) - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin caddeleri otopark olarak kullanması ve bunun için para alması kanunsuzdur dedi.
     Tanal, partisinin Ankara Milletvekili Levent Gök ve İl Başkanı Zeki Alçın ile il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
     Caddelerin otopark olarak kullanılması uygulamasının kaldırılması istemiyle Ankara Büyükşehir Belediyesine yaptığı başvurunun yanıtsız bırakıldığını, bunun üzerine Ankara 17. İdare Mahkemesine dava açtığını anlatan Tanal, mahkemenin uygulamanın iptali kararı verildiğini aktardı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinin caddeleri otopark olarak kullanması ve bunun için para alması kanunsuzdur diyen Tanal, vatandaşların otopark ücretlerinin iadesi için caddelerde park ettikleri araçlara ilişkin makbuzlarla dava açabileceklerini söyledi.
     Tanal, Ankara Büyükşehir Belediyesinin görev alanı içinde bölge otoparkları yapılması için vatandaştan ne kadar para toplandığının ve bunun nerelere harcandığının açıklanmasını da istedi.
    
     Muhabir: Seval Güler
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankarada caddelerin otopark olarak kullanılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER