Ankara 2. Sanayi Fuarı kapılarını açtı

Ankara 2. Sanayi Fuarı kapılarını açtı -Ankara Valisi Yüksel: -Kim Türkiyede sanayiyi algılamak istiyorsa Ankaraya gelecek -Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir: -Ankara, en çok teknoparka sahip il olarak teknolojide


ANKARA (A.A) - Ankara Sanayi Odası ve Forum Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen Ankara 2. Sanayi Fuarı (ANSAF12) kapılarını ziyaretçilere açtı.
     Açılış töreninde konuşan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, fuarların önemine dikkati çekerek, yeni yüzyıldaki ekonomik buluşma noktalarının fuarlar olduğunu ifade etti. Ankarada yeni fuar alanları oluşturulması gerektiğini belirten Yüksel, Ankarada yapılması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinin en kısa zamanda yapılması gerektiğini vurguladı.
     Ankarada hava ve savunma sanayi başta olmak üzere bir çok alanda lider olduğunu kaydeden Yüksel, Kim Türkiyede sanayiyi algılamak istiyorsa Ankaraya gelecek ifadelerini kullandı. Yüksel, Ankaranın 6 adet teknoparkı olduğunu hatırlatarak, Ankarada Bilişim Vadisinin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
    
     -Ankara Türkiyenin traktör üssü-
    
     Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise Ankaranın her geçen gün daha fazla geliştiğinin altını çizerek, Ankara, 9 adet Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiyedeki en çok teknoparka sahip il olarak teknolojide diğer illere göre açık ara önde dedi.
     Türkiyenin ihracatındaki kilogram başına ortalama fiyatın 1,6 dolar seviyesinde olduğunu belirten Özdebir, söz konusu bedelin gelişmiş ülkelere göre çok düşük olduğunu kaydetti. Özdebir, Ankaranın ihracattaki kilogram başına bedelin Türkiye ortalamasına göre çok ilerde olduğunu söyleyerek, Ankaranın yaptığı ihracatın ton fiyatı 23 bin 500 dolar, Türkiyenin ortalaması ise 1600 dolar. Bizi ikinci sırada İstanbul takip ediyor diye konuştu.
     Özdebir, Ankarada 3 adet traktör fabrikası bulunduğunu belirterek, Ankaranın Türkiyenin traktör üssü olduğunu söyledi. Türkiyenin gelişmesi adına Ankaranın çok büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden Özdebir, söz konusu potansiyeli yansıtmak adına yeni bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu ifade etti.
     Yeni fuar alanı için proje çalışmalarının başladığını belirten Özdebir, hedeflerini söz konusu fuarı 2013 yılında hayata geçirmek olduğunu söyledi. Özdebir, yeni fuar alanında ilk olarak İDEF uluslararası savunma sanayi fuarı düzenlemek istediklerini belirterek, Ankara Savunma Sanayinin Merkezidir ifadesini kullandı. Özdebir, orta gelir tuzağına düşmeyecek illerin başında Ankaranın geldiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın, ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener ve Forum Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygüle plaket verdi.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ankara 2. Sanayi Fuarı kapılarını açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER