Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu:

Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: -Terör örgütü yöneticisine gizli tanık kalkanı verilmesinin hiçbir hukuki ve vicdani açıklaması olamaz


ANKARA (A.A) - Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Şemdin Sakıkın terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğunu belirterek, Terör örgütü yöneticisine gizli tanık kalkanı verilmesinin hiçbir hukuki ve vicdani açıklaması olamaz ifadesini kullandı.
     Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, davayı yürüten mahkemenin, terör örgütü üst düzey yöneticisine gizli tanık sıfatı vererek, onu koruma kalkanı altına aldığını iddia etti.
     Bunun hukuki veya vicdani hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceğini savunan Feyzioğlu, Sakıkın gizli tanık sıfatıyla tanık kürsüsüne çıkartılmasının, terörle mücadele görevlerinde bulunmuş asker ve polislerin, milletvekillerinin, gazetecilerin, siyasetçilerin yargılandığı bir davada kamu tanığı olarak dinlenmesinin, Türkiyeyi bölmek için yıllardır en acımasız katliamları yapan terör örgütünün meşrulaşmasına ve ardından siyasallaşmasına hizmet edeceğini savundu.
     Söz konusu yargısal uygulamanın, terör örgütüyle canları pahasına mücadele eden kamu görevlilerinin mücadele azmini etkileyeceğini de öne süren Feyzioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     Terör örgütü yöneticisine gizli tanık kalkanı verilmesinin hiçbir hukuki ve vicdani açıklaması olamaz. Bu yapılan, vicdanlarımızdaki yarası henüz geçmemiş olan Habur vakasının daha da ileri düzeyde bir tekrarıdır. Ancak Türk Milletinin sağduyusu, bağımsızlığına, özgürlüğüne, demokrasiye ve vatanına sarsılmaz bağlılığı her zamanki gibi üstün gelecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü Türk Milletinin görev belgesi Atatürkün Gençliğe Hitabesidir.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
<< Önceki Haber Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER