Ankara Büyükşehir Belediyesinden,

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, 85 bin aileye kömür yardımı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal inceleme personelinin çalışmalarıyla belirlenen 85 bin aileye kömür yardımı yapıyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, havaların soğumasıyla kömür yardımlarının hızlandırıldığı, sosyal inceleme görevlileri tarafından belirlenen 85 bin aileye kömür yardımı sürüyor.
     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını, belirlenen evlere 1 ton kaliteli ithal kömür dağıtıldığını belirtti.
     Dağıtımlarda ön koşulun ailenin gelir durumu olduğunu kaydeden Gökçek, Yardım isteyen vatandaşlarımızın başvurularını üniversite mezunu, deneyimli ve özel görevlendirilmiş personelimiz hassasiyetle değerlendiriyor. Uzmanlarımız kömür yardımı almak isteyenlerin evlerine gidip bakıyor, gerekli tespitleri yapıyor. Evin ısınma biçimine bakılıyor. Evde ısınmak için kömüre gereksinim duyulmuyorsa kesinlikle bu evlere yardım yapılmıyor. Durumları gerçekten çok kötüyse kömür dışındaki yardım kalemlerinde de destek olunuyor. Kömür yardımı alanlara genellikle gıda ve diğer yardımlardan da veriliyor ifadesini kullandı.
     Gökçek, kömürlerin kükürt oranı düşük, kalori oranı yüksek ithal kömürler olduğunu, kömürlerle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolünün gemiden indirilmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Enes Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER