Ankara Finans Zirvesi

Ankara Finans Zirvesi -Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Uslan: -"Ekonomimizin bu güçlü duruşu korumasının en önemli etkilerinden birisi hiç şüphesiz bankacılık sistemimizdir" -BANKADER Yönetim Kurulu Başkanı Dağ: -"Başkent


ANKARA (A.A) - Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uslan, "Ekonomimizin bu güçlü duruşu korumasının en önemli etkilerinden birisi hiç şüphesiz bankacılık sistemimizdir" dedi.
     Gazi Üniversitesi ile Bankacılar ve Finansçılar Derneği (BANKADER) tarafından düzenlenen Ankara Finans Zirvesinde konuşan Uslan, güçlü ülkeleri sarsan küresel ekonomik krizden, Türkiyenin daha az etkilendiğini gördüklerini söyledi.
     Uslan, "Amerikan yatırım bankaları bile batarken, dünya büyük resesyon diye çalkalanırken, Türk ekonomisi sağlam yapısını korumayı başarmıştır. Ekonomimizin bu güçlü duruşu korumasının en önemli etkilerinden birisi hiç şüphesiz bankacılık sistemimizdir. Avrupa ekonomik durgunluktan etkilenirken, mevduattan bile vergi kesintileri yapılırken, kredi kuruluşlarının Türkiyenin kredi notunu ardı ardına yükselttiğine tanık oluyoruz" diye konuştu.
     BANKADER Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Dağ da zirveyle başkent Ankaranın finansal bilgi ve tecrübelerini sektörle paylaştıklarını, gelecek dönemde uluslararası düzeyde zirve düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.
     Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Semiz ise Ankara Finans Zirvesine çok önem verdiklerini vurgulayarak, "Bankalarımız dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen oranda kar ediyor. İş dünyası, kredi kullanımında ve diğer bankacılık hizmetlerinde belki de dünyanın en pahalı uygulamalarına maruz kalıyor. Biz bir an önce bu tablonun düzelmesini arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir - Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Necati Keleş
<< Önceki Haber Ankara Finans Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER