Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı:

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: -Türkiyeye daha fazla katma değer, daha fazla yenilikçilik ve istihdam oluşturmak için aklında proje fikri olan herkesi Ankara Kalkınma Ajansına davet ediyoruz -Ankara Kalkınma Aj


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, Türkiyeye daha fazla katma değer, daha fazla yenilikçilik ve istihdam oluşturmak için aklında proje fikri olan herkesi Ankara Kalkınma Ajansına davet ettiklerini söyledi.
     Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleştirilen Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Balcı, 21. yüzyılın, kentlerin, şehirlerin ve bölgelerin yüzyılı olacağını belirterek, gelecek dönemin en güçlü aktörlerinden birinin küresel kentler olacağını ifade etti.
     Bilgide, ekonomide, inovasyonda, teknolojide yüksek rekabet gücüne sahip, vizyonu geniş, ufku açık, geleceğe odaklı kentlerin dünya kenti olmaya aday olduğunu vurgulayan Balcı, Ankara, binlerce yıllık tarihi, sahip olduğu yüksek nitelikli beşeri sermayesi, güçlü bilimsel-teknolojik alt yapısı, bölgesindeki lider konumu, yeniliğe ve rekabete açık ekonomisi ile küresel kentler çağının yeni yıldızı, yeni yüz yılın dünya kenti olmaya adaydır diye konuştu.
    
     -2012 yılında 27 milyon liralık destek-
    
     Balcı, Ankara Kalkınma Ajansının, şu ana kadar ajansa 609 proje ve faaliyet başvurusunda bulunulduğunu, bu projelerden 214 tanesine mali ve teknik destek sağlandığını bildirdi.
     Ankara Kalkınma Ajansının 2012 yılında kamu, özel sektör ve sivil toplum alanlarında faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlara toplam 27 milyon lira tutarında mali destek sağlayacağına dikkati çeken Balcı, öngörülen eş finansmanla birlikte bu rakamın yaklaşık 40 milyona liraya ulaşabileceğini dile getirdi.
    
     -Destekler 4 başlıkta verilecek-
    
     Balcı, 2012 yılında, bilişim, sağlık teknolojileri, yenilenebilir enerji ve iş ve inşaat makineleri sektörlerinde çevreye duyarlı yenilikçi uygulamaları desteklemeyi planladıklarını ifade ederek, Ankaranın bu alanda 6 Teknoparkı, 20ye yakın Yükseköğretim Kurumu, 240 bin öğrenci ve 18 bin öğretim üyesiyle büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Kalkınmalarda sosyal boyutun da eksik olmaması gerektiğini düşündüklerini belirten Balcı, bu çalışmalar kapsamında Ankarada çocuk, genç ve yaşlıların sosyal uyum ve entegrasyonunun güçlendirilmesine katkı sağlanacağını vurguladı.
     Balcı, Kalkınma Ajansı olarak, bölge içi gelişmişlik farklarını azaltılmayı amaçladıklarını dile getirerek, Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ile bunu gidermeye çalışacaklarını söyledi. Balcı, bu programla tarıma dayalı sanayi uygulamalarını, desteklemeyi düşündüklerini kaydetti.
     Turizm Mali Destek Programı ile de Ankaranın turizm alanındaki tam olarak değerlendirilememiş potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik adımlar atacaklarına işaret eden Balcı, bu program ile mevcut değerlerin etkin bir şekilde tanıtımı ve Ankaranın turistler için daha ulaşılabilir bir kent haline dönüşmesi için çalışacaklarını bildirdi.
    
     -10 binden fazla kişiye eğitim verdik
    
     Genelde Türkiyeye, özelde ise Ankaraya daha fazla katma değer, daha fazla yenilikçilik ve istihdam oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Balcı, Türkiyeye daha fazla katma değer, daha fazla yenilikçilik ve istihdam oluşturmak için aklında proje fikri olan herkesi Ankara Kalkınma Ajansına davet ediyoruz dedi.
     Genel Sekreter Balcı, Ankara Kalkınma Ajansının sadece maddi destek veren bir yapı olarak değil, bilgi üreten, toplayan ve bu bilgiyi bölgesiyle paylaşan dinamik bir kurum olduğunu belirterek, mali destekler verirken, bu hedefi gerçekleştirecek insan kaynağının oluşturulmasına da ayrı önem verdiklerini ifade etti.
     Ajansın, bu noktada birçok eğitim verdiğine dikkati çeken Balcı, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan kurumsal kapasite, dış ticaret, kişisel gelişim, inovasyon, uygulamalı girişimcilik ve proje hazırlama ve yönetimi eğitimlerinden şuana kadar toplamda 10 binin üzerinde kişi yararlandı diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER