Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı:

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: -Sosyal yönü göz ardı edilen kalkınma çabaları başarılı olamayacaktır


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, sosyal yönü göz ardı edilen kalkınma çabalarının başarılı olamayacağını ifade etti.
     Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 Yılı Teklif Çağrısının dört başlığından biri olan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının, kalkınma çalışmalarına bütüncül bakışın bir sonucu olarak kurgulandığını bildirdi.
     Programın, Ankara Bölge Planının Bireylerine eşit ve kaliteli yaşam imkanı sunan, katılımcı ve sosyal bağları güçlü, beşeri potansiyelini geliştirerek kalkınan Ankara vizyonuna hizmet ettiğinin altını çizen Balcı, Ankaranın, günlük yaklaşık 500 kişinin göç ettiği bir metropol olarak diğer başkentler gibi sosyal meseleleri olan bir şehir olduğuna dikkati çekti.
     Balcı, program ile çocukların, gençlerin ve yaşlıların sosyal yaşama daha çok katılmasını sağlayacak projeleri destekleyeceklerinin altını çizerek, Ankaralıların yaşam kalitesinin yükseltilmesini önemli bir görev olarak üzerimize alıyor, bu yönde paydaşlarımızla çalışıyoruz. Bu çerçevede kurguladığımız programın geleceğe dönük zincirleme bir etki yapacağına inanıyorum. Deneyimler şu gerçeği açıkça ortaya koymaktadır; sosyal yönü göz ardı edilen kalkınma çabaları başarılı olamayacaktır ifadesini kullandı.
     Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ile Ankarada çocuk, genç ve yaşlıların uyum ve entegrasyonunun güçlendirilmesi amaçlanıyor. Son başvuru tarihi 22 Şubat 2013 olan programın toplam bütçesi ise 5 milyon lira.
     Programdan, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, birlikler, sivil toplum kuruluşları yararlanabilecek.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER