Ankara Shopping Festin talihlileri otomobillerini aldı

Ankara Shopping Festin talihlileri otomobillerini aldı -Festival kapsamında kredi kartı ile alışveriş yaparak otomobil kazanan 22 talihliye araçları teslim edildi -ATO Başkanı Bezci: -Festivalde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine gör


ANKARA (A.A) - Başkentte 8 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest) kapsamında kredi kartı ile alışveriş yapan 22 talihliye otomobilleri teslim edildi.
     Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan çekilişle otomobil kazanan 22 talihliye otomobillerinin teslim edilmesi için Congresium Ankara ASF Merkezinde tören düzenlendi.
     Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, buradaki konuşmasında, festivalin Ankaradaki tüm sektörleri canlandırdığını belirterek, Festivalde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplamda yüzde 33lük ciro artışı yaşandı dedi. Bu süreçte demiryollarını kullanarak 294 bin kişinin Ankaraya geldiğini ifade eden Bezci, festival sürecinde gerçekleşen hızlı tren seferleriyle 6 milyon liralık ciro elde edildiğini bildirdi.
     Festivalin, Ankaranın tanıtımına da büyük katkı yaptığının altını çizen Bezci, Festivale ilişkin görsel, yazılı ve internet medyasında çıkan haberlerin reklam değeri 250 milyon doları aştı diye konuştu.
     Ankara Shopping Fest Hazırlama Komitesi Başkanı Mehmet Akbacakoğlu da söz konusu dönemde yabancı turist sayısında yüzde 22, yerli turist sayısında ise yüzde 20lik bir artış yaşandığını belirterek, yabancı turist harcamalarında yüzde 900lere varan artışlar yaşandığını söyledi.
     Bazı talihlilere kazandıkları otomobillerin anahtarlarını teslim eden AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise Ankaranın birçok alanda marka kent olduğunu ifade ederek, iyi bir şekilde organize edilen festivalin Ankaranın marka değerini daha da arttırdığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından, festival süresince Ankarada kredi kartıyla her 25 liralık alışverişle çekilişe katılma hakkı elde edenlerden otomobil kazanan 22 kişiye araçları teslim edildi.
     Talihlilerden 15inin Ankara, 2sinin İstanbul, diğerlerinin ise Bursa, Şanlıurfa, Kastamonu, Diyarbakır ve Gümüşhanede yaşadığı bildirildi.
     Fiat Linea kazanan talihlilerin isimleri şöyle:
     Mehmet Büyükhanlı, Cengiz Polat, Emrah Bayındır, Barış Özmen, Kaydeli Kaymak, Veysel Uzun, Asiye Cevtekin, Yasemin Aygün, Mine Özcan ,Oğuzhan Hirik, Yahya Esersin, Hasan Elveren, Yeşim Tan, Yaşar Doğanoğlu, Ülkü Aktuğ, Tamer Şahin, Mahmut Beşli, Ali Taşdemir, Adem Kutluer, Ahsen Erat, Fatma Alemdar, Ahmet Şakar.
     Törene, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Aypek ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz - Özcan Yıldırım
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankara Shopping Festin talihlileri otomobillerini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER