Ankara Valiliğinden LYS adaylarına nüfus belgesi

Ankara Valiliğinden LYS adaylarına nüfus belgesi alma kolaylığı


ANKARA (A.A) - Ankara Valiliği, Lisans Yerleştirme Sınavına girecek adayların nüfus cüzdanlarında yaşayacakları sorunların çözümü amacıyla sınav günü Çankaya Nüfus Müdürlüğünde hizmete devam etti.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Lisans Yerleştirme Sınavının, Ankarada 16-17 Haziran 2012 tarihlerinde sakin ve güvenli bir ortamda yapıldığı belirtildi.
     Açıklamada, sınav heyecanı ile nüfus cüzdanını unutanlar ile nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, fotoğrafı bulunmadığı ya da nüfus cüzdanını kaybettiği için sınava katılamayacak durumdaki adaylara yardımcı olmak amacıyla Çankaya Nüfus Müdürlüğünün açık tutulduğunu kaydedildi.
     Sınav öncesi, 49 öğrenciye nüfus cüzdanı veya nüfus kayıt örneği verilerek sınavlara girmelerinin sağlandığı bildirilen açıklamada, Çankaya Nüfus Müdürlüğünün sadece Ankaradaki öğrencilere değil, İstanbul, Giresun ve Konyada da benzer sorunlarla karşılaşan öğrencilere yardımcı olduğu vurgulandı.
     Açıklamada, Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirildiği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan sınavlara, sınav heyecanıyla küçük bir dikkatsizlik ya da tedbirsizlik nedeniyle nüfus cüzdanlarının olmamasından sınava girememelerine; bunun bedelini de hayatlarının çok önemli bir yılı ile ödemelerine hiçbir gönül razı olmazdı ifadeleri yer aldı.
    
     Muhabir: Kadir Karakuş
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Ankara Valiliğinden LYS adaylarına nüfus belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER