Anne şefkati çocuk yuvasında verilmeye çalışılıyor

Anne şefkati çocuk yuvasında verilmeye çalışılıyor -Ispartanın Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddia edilen kadının dünyaya getirdiği bebek, yerleştirildiği çocuk yuvasında 3 bakıcı tarafınd


ISPARTA (A.A) - Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddia edilen kadının dünyaya getirdiği bebek, yerleştirildiği çocuk yuvasında 3 bakıcı tarafından 24 saat boyunca gözetim altında tutuluyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan N.Ynin dünyaya getirdiği bebeğin 4 gün önce Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinden alınarak, müdürlüğe bağlı çocuk yuvasına yerleştirildiğini hatırlattı.
     Bebeğin 0 ile 3 yaşındaki çocukların kaldığı yuvaya yerleştirildiğini anlatan Kütük, Çocuğumuzun durumu özel. Yuvada bulunan çocukların en küçüğü. Bu nedenle biraz daha fazla ihtimam gösteriyoruz. Bebekle görevli olan kişileri daha özenli seçtik dedi.
     Bebek için 3 bakıcının görevlendirildiğini, bebeğin 24 saat boyunca bu bakıcılar tarafından gözetim altında tutulduğunu kaydeden Kütük, Sağlık kontrollerini yaptık. Bebeğimiz çok sağlıklı, herhangi bir sorunu yok. İki saatte bir maması veriliyor. Bu arada hemşiremiz, çocuk gelişimcimiz de bebekle ilgileniyor diye konuştu.
     Yeni doğan bebek için aile ortamında ne yapılması gerekiyorsa onları yaptıklarını vurgulayan Kütük, işitme testi, topuk kanı alınması gibi süreçlerin tamamlandığını belirtti.
     Neşeli bir bebek olduğunu, sürekli gülücükler dağıttığını bildiren Kütük, bebeğin sağlıklı olduğunun buradan da gözlemlenebildiğini söyledi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak amaçlarının, yuvada bulunan her çocuğu aile ortamını aratmayacak şekilde yetiştirmek olduğunu ifade eden Kütük, şöyle devam etti:
     N.Ynin bebeği ile bu bebeğe benzer çocuklar için, öz anne kadar olamasa da onu aratmayacak şekilde anne şefkatini ve baba merhametini hissettirmeye çalışıyoruz. Bu çocuğumuzun durumu özel olduğu için diğer çocuklarımıza normalde 1 bakıcı bakarken, bu çocuğumuz ile 3 bakıcı ilgileniyor. İnşallah, bebeğimiz büyüdükçe sosyalleşecek, arkadaşlarıyla beraber olacak. Bebeğin görmediği anne şefkatini devlet olarak vermeye çalışıyoruz, veriyoruz da.
     Kütük, bebeğin annesi ile yapılacak haberlerin dışında tutulmasını gerektiğini vurgulayarak, Bebeğin evlatlık verilmesi ile ilgili diğer çocuklarda da prosedür neyse onu uyguluyoruz. Ancak prosedür, bebeğin babasının belirlenmesinden sonra başlayacak dedi. Kütük, bebeğe henüz isim verilmediğini de sözlerine ekledi.
    
     -Olay-
    
     Ispartanın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde 29 Ağustosta, evli ve 2 çocuk annesi N.Y, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gyi akşam konuşmak için köy camisinin arkasındaki yıkık haldeki binaya çağırmış, N.Y. burada Nurettin Gyi av tüfeğiyle vurmuştu. N.Y, daha sonra bıçakla Nurettin Gnin başını kesmiş ve köy meydanına atmıştı. Nurettin Gnin kendisine tecavüz ettiğini ve bu kişiden 6 aylık hamile olduğunu iddia eden N.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
     Olay sırasında 6 aylık hamile olan N.Y, tutuklu bulunduğu Isparta E Tipi Kapalı Cezaevinde sancılarının artması üzerine dün getirildiği Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Bebek, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvasına yerleştirilmişti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Anne şefkati çocuk yuvasında verilmeye çalışılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER