Annelere karne uyarısı

Annelere karne uyarısı -Aile Eğitim Uzmanı Bulut: -Karne sorgulama aracı değil, değerlendirme aracıdır


MALATYA (A.A) - Aile Eğitim Uzmanı, Pedagog Recep Bulut, anneleri karne konusunda uyararak, Karne sorgulama aracı değil, değerlendirme arıcıdır dedi.
     Bulut, Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından annelere yönelik düzenlenen Karne Dönemi Veliler konulu konferansta, annelere uyarılarda bulundu. Türk Telekom İlköğretim Okulundaki konferansta, çocukların derslerdeki başarısı ve aile bağları arasındaki ilişkiyi değerlendiren Bulut, karne döneminin yaklaştığını belirterek, bu dönemde sevinç ve üzüntülerin bir arada yaşanabileceğini söyledi.
     Çocukların karnelerinin, annelerin çocuklarıyla ne kadar ilgilendiğinin de belgesi olduğunu vurgulayan Bulut, karne dönemiyle öğrencilerde heyecanın başladığını, bunun korku ve telaşı da beraberinde getirdiğini belirtti.
     Öğrencilerin başarı ya da başarısızlıklarının anne veya babadan kaynaklandığını vurgulayan Bulut, Çocuklarda zihinsel bir engel olmadığı takdirde çocuklar başarısız olmaz. Her çocuğun anlama kapasitesi birbirinden farklıdır. Karne sorgulama aracı değil, değerlendirme aracıdır diye konuştu.
     Annelerden çocuklarını tatil döneminde ödüllendirmelerini isteyen Bulut, ebeveynlerin çocuklarına anlayışlı yaklaşmaları ve onlarla arkadaş olmaları gerektiğini kaydetti. Bulut, başarının da bu şekilde elde edileceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Annelere karne uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER