Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Bilecikte Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte Dünya Çevre Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oktay Özker ve beraberindekiler, Vali Halil İbrahim Akpınarı ziyaret etti. Daha sonra Özker ve kurum personeli Atatürk Anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Özker, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her 5 Haziranın daha sağlıklı bir çevre, temiz bir dünya için umutları yeşerttiğini ve çabaları yoğunlaştırdığını belirterek, Türkiyenin yer şekilleri, dağları, akarsuları ile ormanın bozkıra, bozkırın denize yakınlığıyla olağanüstü, yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir çevre çeşitliliğine sahip olduğunu söyledi.
     Tabiat sevgisi ve çevre hassasiyetinin daima kültürün önemli parçası olduğunu ifade eden Özker, şöyle konuştu:
     İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve ondan etkilenmiştir. Nasıl ki tabiatın insan hayatı üzerinde derin tesirleri varsa, bizlerin faaliyetleri de tabiat üzerinde tesirde bulunmaktadır. Bizim hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Tabii kaynakların yönetiminde, varolan kaynakların korunması birinci önceliğimizdir. Koruyarak kullanmayı, en önemli prensip olarak kabul ettik. Çevre, bir eğitim meselesidir ancak bu sadece bir bakanlığın, tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş değildir. Bütün kişi ve kurumların içinde yer almasını gerektiren bir seferberliktir. Bütün canlılara hayat bahşeden tabiat ve çevrenin öneminin bir kez daha yüksek sesle dile getirildiği bugün, daha güzel bir dünya için herkese açık bir davettir.
     Edebali İlköğretim Okulu izci grubunun Ulusal Çevre Andını okuması ve Özel Sevgi Çiçeği halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen Türkiyenin en temiz köy yarışmasında il genelinde birinci olan Gölpazarı Kurşunlu, ikinci Pazaryeri Kınık ve üçüncü Yenipazar-dan Yukarıboğaz köyü ile Türkiyenin en temiz sanayi tesisi yarışmasında il genelinde birinci olan AK Enerji Üretim A.Ş, ikinci Erşan Et ve Et Ürünleri San. ve Tic. A.Ş, ile üçüncü Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Şye Çevre beratı verildi.
     Tören, Çevre konulu düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet verilmesiyle sona erdi.
     Törene, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER