Antalyada Kanser Okulu toplantıları başladı

Antalyada Kanser Okulu toplantıları başladı -Prof. Dr. Mustafa Özdoğan: -Kanser hastalığı korkutulmuş bir toplumla değil, bilinçli bir toplumla yenilebilir -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Kansere yakalanmış her


ANTALYA (A.A) - Antalyada toplumu bilgilendirmek amacıyla Kanser Okulu adlı toplantılar başladı.
     Büyükşehir Belediyesi, Medstar Kanser Merkezi işbirliğiyle Kanserle Savaş misyonu doğrultusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Kanser Okulu adlı eğitim projesi hayata geçirildi.
     Her ayın ilk perşembe günü gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantılarında konusunda uzman doktorlar tarafından kanser mücadelesi anlatılacak. Eğitim projesiyle ilgili Antalya Kültür Merkezinde (AKM) basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Prof. Dr. Akın Yıldız katıldı.
     Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, kanserin basit kurallara uyulması durumunda tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi. Doğru beslenme ve yeterli fiziksel aktivitenin kanser riskini azalttığını belirten Özdoğan, Kanser hastalığı korkutulmuş bir toplumla değil, bilinçli bir toplumla yenilebilir. Kanser tedavisiyle ilgili bilinçlenme çok önemli. Toplumda kanser paranoyası var. Hedefimiz korkuyu yok etmek dedi.
     Mustafa Akaydın da Türkiyede kanser türleri arasında kadınların en çok meme kanseri, erkeklerin de akciğer kanserine yakalandığını kaydetti.
     Türkiyede son yıllarda öldürücülük olarak akciğer kanserinin önde olduğunu dile getiren Akaydın, Meme kanseri de sık görülen bir kanser türüdür. Kansere yakalanmış her 100 kadından 25i meme kanseridir. Bilinçli toplum çok önemlidir. Bilinçli toplum ile kanser yenilebilirdir hastalıktır diye konuştu.
     Prof. Dr. Akın Yıldız ise toplum içindeki kanser konusundaki paranoyanın aşılması gerektiğini söyledi. Kanserin önlenebilir olduğunu ifade eden Yıldız, Kanserle ilgili bilgi kirliliğini önlemek gerekiyor. İnsanlar ciddi kafa karışıklığı içerisindeler. Bunu aşmak içinde vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Kanser Okulu toplantıları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER