Antalyada 2B başvuruları 75 bine yaklaşıyor

Antalyada 2B başvuruları 75 bine yaklaşıyor -Antalya Defterdarı Mat: -İlimizde 15 Kasım 2012 tarihi itibarıyla 2B arazileriyle ilgili tüm başvurular 72 bine ulaşmış olup, kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla toplam 82 bin 699 kulla


ANTALYA (A.A) - Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalyada 2B arazileriyle ilgili başvuruların 72 bine ulaştığını, kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ise toplam 82 bin 699 kullanıcının bulunduğunu belirtti.
     Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, Antalyanın, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre 2B başvurusunda bulunulan iller arasında ilk sırada bulunduğunu bildirdi. 2B arazilerinde hak sahibi kullanıcıların satın alma başvurusu tarihinin 28 Ocak 2013e kadar uzatıldığını hatırlatan Mat, şu ifadelere yer verdi:
     Satın alma başvurusunda bulunmasına rağmen başvuru bedellerini yatırmayan vatandaşların başvurularının geçerli sayılabilmesi için, başvuru bedellerini 28 Ocak 2013e kadar yatırmaları, bugüne kadar başvuruda bulunmayan vatandaşların ise süre sonuna kadar bir an önce başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
     Belirlenen tarihe kadar başvurularını tamamlayan hak sahiplerine peşin ödemede yüzde 44, taksitli ödemelerde yüzde 30 indirimli ihalesiz doğrudan satış yapılacağına değinen Mat, ayrıca son beş yıl için tahsil edilen ecrimisillerin de satış bedelinden düşüleceğini belirtti.
     Hidayet Mat, 2B arazileriyle ilgili, @antalyada2b twitter adresi, [email protected] e-mail adresi ve 0 242 238 65 02 numaralı danışma hattından bilgi alınabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yunus İçen / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Antalyada 2B başvuruları 75 bine yaklaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER