Antalyada AMATEM kurmak için çalışma yürütülüyor

Antalyada AMATEM kurmak için çalışma yürütülüyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Antalyada yapılması planlanan, Alkol ve Madde Bağımlılığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezine destek çağrısında bulundu.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada, zehrin batağından kurtulmak isteyenlere, evladının, sevdiğinin zehrin pençesinden kurtarılmasını isteyenlere yardımcı olmak için tüm Türkiyeyi, Antalyada kurulması planlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezine maddi, manevi desteğe çağırdı.
     Antalyanın yaklaşık 11 milyon turist ağırlayan bir kent ve Türkiyenin en fazla göç alan kentlerinden biri olduğunu ifade eden Taş, artan nüfus ve değişen yaşam koşullarının bazı bireyleri farklı eğilimlere yönlendirdiğini anlattı.
     Antalyada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre hakkında uyuşturucu madde kullanma suçundan işlem yapılıp mahkeme tarafından denetimli serbestlik verilen kişi sayısının 2009da 998, 2010da bin 241, 2011da bin 317, 2012 yılının ilk 9 ayında ise bin 139 olduğunu kaydeden Taş, şöyle devam etti:
     Antalyada alkol ve madde bağımlılarını tedavi eden tek merkez Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezidir (AMBUAM). Merkez 20 yataklı imkanları ile artan hasta sayısının ihtiyacını karşılayamamaktadır. Hastalarımız AMBUAMa başvurmakta fakat yeterli yatak olmadığı için Manisa ya da diğer illerdeki merkezlere sevk edilmektedir. İlimizde 100 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinin (AMATEM) kurulması acil bir gerekliliktir. Madde kullanımı, fizyolojik etkileri algılamada ve gerçeklik değerlendirmesinde sorun oluşturmakta, merkezi sinir sistemini ve diğer organları etkilemektedir. Antalyada tam teşekküllü bir AMATEMin kurulması için önayak olmalı ve bu insanlarımızı topluma kazandırmak gerektiğini, duyarlı vatandaşlarımızın ve basınımızın maddi ve manevi desteğini beklemekteyiz.
     Bu kapsamda Vali Ahmet Altıparmakın direktifleri ve teşvikleri doğrultusunda Antalyada AMATEMin açılması için bir yardım hesabı oluşturulduğunu kaydeden Taş, ayrıca projenin yürütülmesi için AMATEMe Destek Derneği kurulması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini anlattı.
     Antalya AMATEMe, Halk Bankası Antalya Yeni Toptancı Hali Şubesi IBAN: TR30 0001 2009 5830 0001 0131 15 ve 583 - 01013115 nolu hesap numarasına yardım yapılabilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada AMATEM kurmak için çalışma yürütülüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER