Antalyada düzenlenecek Oktoberfest

Antalyada düzenlenecek Oktoberfest -Antalya Büyükşehir Belediyesi: -Bazı kesimler tarafından eleştirilen Oktoberfest etkinliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmemektedir


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyada yarın başlayacak Oktoberfest etkinliğinin kendileri tarafından düzenlenmediğini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Oktoberfestin yarın başlayacağı ve 23 Eylüle kadar devam edeceği belirtildi. Etkinliğin bazı çevrelerce eleştirildiğinin kaydedildiği açıklamada, Bazı kesimler tarafından eleştirilen Oktoberfest etkinliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmemektedir ifadelerine yer verildi.
     Belediye olarak organizasyona sadece tanıtım desteği verildiğinin bildirildiği açıklamada, Antalyada yerleşik olarak yaşayan yabancılar ile Oktoberfesti ziyaret edecek yabancı turistlerin bu etkinliğe büyük ilgi gösterdikleri vurgulandı.
    
     -Firma iptalin mümkün olmayacağını bildirdi-
    
     Festivale gelen turistlerin kent merkezini gezerek esnafa katkı sağladığının da kaydedildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Antalya Büyükşehir Belediyesi, son dönemde artan terör olayları ve verilen şehitler nedeniyle hassas bir tutum sergileyerek, bu yılki etkinliğin iptali konusunda organizatör Turset firmasıyla görüşmeler yapmıştır. Acılı günler geçirdiğimiz bu dönemde bu etkinliğin yapılmaması ricasında bulunmuştur. Ancak Turset firması, Oktoberfest ile ilgili turizm acenteleriyle bağlantıların çok önceden yapıldığını, etkinliğe 10 binin üzerinde turistin geleceğini belirterek, iptalin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Oktoberfestin bu yıl yapılmaması konusunda gerekli girişim ve çabayı göstermiştir. Etkinliği gerçekleştiren firma, turizm anlaşmalarını çok önceden yapmış olması ve binlerce turistin mağduriyeti söz konusu olabileceğinden etkinliği iptal edememiştir.
    
     Muhabir: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalyada düzenlenecek Oktoberfest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER