Antalyada tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Antalyada tarihi eser kaçakçılığı operasyonu -Afyonkarahisardaki bir çobandan aldıkları tarihi eserleri Antalyada satmaya çalıştıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı


ANTALYA (A.A) - Afyonkarahisardaki bir çobandan aldıkları tarihi eserleri Antalyada satmaya çalıştıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.
     Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri ile Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri, Yükseliş Mahallesindeki bir oto yıkamacıya baskın düzenledi.
     Oto yıkamacıda yapılan aramalarda Grek dönemine ait olduğu belirtilen 1,53 santimetre yüksekliğinde, 45 santimetre genişliğinde kabartma kadın büstü, üzerinde 6 satır yazı bulunan mezar steli, birer adet altın, gümüş ve bronz bileklik ele geçirildi.
     Operasyon kapsamında Ş.Ş. (30), H.D.(22), K.Ş. (30) ve S.A. (39) gözaltına alındı.
     Zanlıların, sorgulamalarında tarihi eserleri Afyonkarahisardaki bir çobandan aldıklarını iddia ettikleri belirtildi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Kanununa muhalefet etmek suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyada tarihi eser kaçakçılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER