Antalyadaki şiddetli yağış ve fırtına

Antalyadaki şiddetli yağış ve fırtına -Kente son 24 saatte 85 kilogram yağış düştüğü, rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye ulaştığı bildirildi -Yağış nedeniyle derelerden gelen çamurlu sular sonucu Konyaaltı Plajında deniz


ANTALYA (A.A) - Antalyada dün akşamdan bu yana etkili olan yağışlar sonucunda kente son 24 saatte 85 kilogram yağış düştüğü, rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye ulaştığı bildirildi.
     Kentte dün akşam saatlerinde başlayan yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye 85 kilogram yağış düştü, fırtınanın saatteki hızı ise 90 kilometreye ulaştı.
     Fırtına sonucu gece bazı iş yerlerinin brandaları koptu, ağaçlar devrildi, bazı araçlar yolda bir süre mahsur kaldı, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Araçlarda mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
     Bu arada fırtına nedeniyle Konyaaltı Plajında denizde dalga boyu yaklaşık 4 metreye ulaştı. Yağış nedeniyle derelerden gelen çamurlu sular sonucu Konyaaltı Plajında deniz, kahverengiye boyandı.
     Yağış ve fırtınanın akşam saatlerine kadar sürebileceği, daha sonra etkisini kaybedeceğini bildiren yetkililer, pazar günü ise havanın parçalı az bulutlu olmasının beklendiğini kaydettiler.
     Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle itfaiyenin 30 ekipte 90 personel ile olaylara müdahale ettiğini söyledi.
     Ayrıca ASAT, Fen İşleri, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığından da 235 kişilik ekibin çalışmalarda görev aldığını kaydeden Pehlivan, 10u ağaç devrilmesi, 39u bodrum katları su basması, 3ü de araçta mahsur kalma, 2 de panjur kopması olmak üzere 54 olaya müdahale edildi. Araçlarda mahsur kalan Serik ilçesinde 4 kişi, Aksu ilçesinde 2 kişi, merkez Gülveren Mahallesinde de 1 kişi kurtarıldı dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyadaki şiddetli yağış ve fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER