Antalya 2006 EXPO

Antalya 2006 EXPO -AK Parti Antalya Milletvekili Badak: EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı sayın Cumhurbaşkanımızın 10 Kasımda onayıyla, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısının sayın Cumhurbaşkanının 10 Kasımda onayıyla, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.
     Badak, yaptığı yazılı açıklamada, Botanik World EXPOnun 2016 yılında Antalyada düzenleneceğine dair kararın alındığı günden bu yana şehirde halkın giderek yükselen heyecanı olduğunu ifade etti.
     EXPOların çeşitli ülkelerin mallarının pazarlanmasından ziyade, bu malların değerlerinin ve yararlarının sergilenmesi amacını taşıyan organizasyonlar olduğunu vurgulayan Badak, ülkelerin sahip olduğu kültür, tarih ve diğer ulusal değerlerin tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
     Badak, World EXPO 2016 Antalya organizasyonunun Antalya Alanya kara yolunda, Aksu ilçesinde kullanım hakkı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait bin 86 dekar alanda yapılacağını bildirerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Antalya, daha önce EXPO düzenleyen ülkelerden çıkardığı derslerle organizasyonun yapıldığı alandan EXPO sonrası en verimli şekilde faydalanmayı amaçlamaktadır. EXPO bittikten sonra alanın, temalı park olarak turizmin hizmetinde olmaya devam etmesi planlanmaktadır. Projeye göre altı aylık sürede 5 milyon yabancı, 3 milyon yerli olmak üzere toplam 8 milyon ziyaretçi beklenmektedir. World EXPO ile ilimiz, 100 farklı ülkenin kültürüyle tanışma fırsatı bulacaktır.
     Budak, açıklamasına şöyle devam etti:
     EXPO 2016 Antalya Kanun Tasarısı sayın Cumhurbaşkanımızın 10 Kasımda onayıyla, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Şehrimiz ve ülkemiz adına kazanılan ilk World EXPOnun Antalyamıza ve yüce milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Kanunda emeği geçen herkese, halkımız ve şahsım adına şükranlarımı iletiyorum.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER