Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı -Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ahatlı Mahallesinde inşaat çalışmalarına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin emsal değerinin 0.40dan 0.80e çıkarılması teklifi tartışmalar


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında, Ahatlı Mahallesinde inşaat çalışmalarına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin emsal değerinin 0.40dan 0.80e çıkarılması teklifi tartışmaların yaşanmasına neden oldu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapılan meclis toplantısında, Antalyaya gelen yabancıların kent turu yapmaları ve turizm bölgelerine taşınmaları için 4 otobüs alınması ve bu gezi hattının 10 yıl işletilmesi amacıyla Antalya Ulaşım AŞye yetki verilmesi teklifi, AK Parti grubunun ret oyuna karşılık, CHP ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edildi.
     AK Partili meclis üyesi Adlıhan Dere, projenin bu bölgelerde çalışan taksi ve minibüs esnafını mağdur edeceğini söyledi. Dere, işletim yetkisinin proje denenmeden 10 yıl süreyle Antalya Ulaşım AŞye verilmesini eleştirdi.
     Toplantıda Antalyanın Ukraynanın Lviv şehriyle kardeş şehir olması için yapılan başvurunun değerlendirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesine yetki verilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.
     Döşemealtı traverten platosu üzerindeki düdenlerin planlara işlenmesi amacıyla Döşemealtı Belediyesi tarafından verilen imar planı değişikliği teklifi tartışmalara neden oldu. Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, kaymakamlık binası yapılması için geçen yıl ruhsat verildiğini ancak inşaat alanının planlara işlenmemesi nedeniyle sorun yaşanabileceğini ifade etti. Başkan Tursun, hukuki sorun yaşanmaması için meclis onayının gerektiğini belirtti.
     CHP Grup Sözcüsü Deniz Fırat Budak, inşaatın bulunduğu alan dışındaki plan değişikliklerine onay vereceklerini bildirdi. Plan değişikliğinin prosedür gereği olduğunu ifade eden MHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay ise CHPnin anlamsız şekilde itirazda bulunduğu öne sürdü. Teklif, AK Parti ve MHPli üyelerin oylarıyla kabul edildi.
    
     -CHPli Armen salonu terk etti-
    
     Toplantıda Ahatlı Mahallesinde inşaat çalışmalarına başlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin emsal değerinin 0.40dan 0.80e çıkarılması teklifi tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubunun emsal değerin 0.60a çıkarılması için teklif verdiğini ve toplantı sırasında bunu 0.80e çıkardığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Burada emrivaki yapılıyor" dedi.
     AK Parti Sözcüsü Murtaza Tamyürek, Kepez ilçesine büyük bir sağlık merkezi kazandırılması için yapılan çalışmada emsal değerinin artırılmasının hastane yerleşke alanından daha fazla yararlanılması amacıyla olduğunu belirtti. Halkın yararına yapılacak bir hastane projesine yapılan itirazı anlamadıklarını ifade eden Tamyürek, "Emsal artırmak ve çekme mesafelerini kısarak bir yerlere varamayız. Bizim amacımız biraz daha büyük bir hastaneyi bu kente kazandırılmasına destek olmak" diye konuştu.
     MHP Sözcüsü Reşat Oktay da mecliste alışveriş merkezi yapılması için bile 1,5 emsal verildiği anımsatarak, "Neden Antalyaya yapılacak bir hastane için emsal artırılmasına karşı çıkılıyor" diye sordu.
     CHPli meclis üyeleri Mustafa Yılmaz, Recep Toksöz, Baki Çelik ve Kadir Alkış, gündem maddesine destek verdiklerini belirttiler. Bu açıklama üzerine CHPnin bu maddeye karşı grup kararı aldığını hatırlatan Akaydın, CHPli üyelere, Buna rağmen kararlı mısınız- diye sordu.
     Üyelerin kararlarında ısrarlı olmaları üzerine CHPli Meclis Üyesi Erdem Armen, "Grup kararı aldık, buna rağmen bunun arkasında durulmuyor. Böyle bir ortamda bulunmak istemiyorum" diyerek salonu terk etti.
     Armenin bu hareketi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, bu tavrın meclise ve meclis üyelerinin kararlarına hakaret olduğunu kaydetti. Herkesin kararına saygılı olmak gerektiğini ifade eden Akaydın, gündem maddesini oylamaya sundu. Madde AK Parti, MHP ve bu maddeye destek olan CHPli üyelerin oylarıyla kabul edildi.
     Toplantıda 25000 ve 5000lik planların imar planlarına işlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
     AK Partili meclis üyesi Yaşar Tabur, bu kararla 1999 yılından önce yapılan planlanmış alanlardaki hakların korunduğunu söyledi. Bu uygulamanın Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde geçerli olduğuna dikkati çeken Tabur, kararın imar planlaması olmayan Aksu ve planlama çalışmaları devam eden Döşemealtı ilçesinde uygulanamayacağına değindi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER