Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı -Kepezaltı ile Santral mahallelerinin bulunduğu alandaki tapu sorununa ilişkin hazırlanan plan, AK Parti ve MHPnin olumsuz görüşüne karşın oy çokluğu ile kabul edildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığınca, Kepezaltı ile Santral mahallelerinin bulunduğu alandaki tapu sorununa ilişkin hazırlanan plan, AK Parti ve MHPnin olumsuz görüşüne karşın oy çokluğu ile kabul edildi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantısı Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonunda Mustafa Akaydının başkanlığında yapıldı. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı toplantıda Kepezaltı ile Santral mahallelerinin bulunduğu alandaki tapu sorununa ilişkin Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığınca hazırlanan plan, tartışmalara neden oldu.
     MHP Belediye Meclis Üyesi Reşat Oktay, plana göre vatandaşlara 90-100 metrekarelik evler önerildiğini ve bu bedellerin düşük olduğunu ifade etti. Plana olumsuz görüş belirttiklerini kaydeden Oktay, raporun şu anda geçmemesini, vatandaşların katılımıyla yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Kepezdeki tapu sorununun 1989 yılından bu yana devam ettiğini, artık bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Ancak Büyükşehir Belediyesince hazırlanan planın vatandaşlar lehine olmadığını savunan Tütüncü, belediyenin emsali değerler konusunda daha cömert davranmasını istedi.
     Bölgenin çok değerli olduğunu, bölgedeki insanların cebine daha fazla para girmesi gerektiğini dile getiren Tütüncü, Aceleyle hazırlanmış bu planın doğru olmadığı kanaatindeyiz dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da 4 yıl önce seçim döneminde vatandaşa verilen sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını kaydetti. Seçim döneminde vatandaşlara hukuk müsaade ettiği ölçüde tapu sorununun çözülmesi için mücadele edeceklerini söylediğini dile getiren Akaydın, Seçim yaklaşıyor diye popülist söylemler kullanırsak, halkı kandırırsak halka daha fazla zarar vermiş oluruz diye konuştu.
     Planın 2010 yılından bu yana hazırlandığını ifade eden Akaydın, halkın yüzde 94ünün tapusunu istediğini, yüzde 5inin de kentsel dönüşüme razı olduğunu kaydetti. Halkın katılımıyla bir plan hazırlandığını ifade eden Akaydın, bölgedeki halkın kendi arsasına ne kadar değer verildiğini de bildiğini söyledi.
     Plan uygulanırsa bölgede kaliteli bir mahalle yapılacağını vurgulayan Akaydın, sosyal tesisi olan, iyi bir altyapısı bulunan mahalle oluşturacaklarını belirtti.
     Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığınca hazırlanan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı, AK Parti ve MHPnin olumsuz görüşüne karşı CHPnin oylarıyla kabul edildi. Ardından aynı bölge için hazırlanan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı da oylanarak, AK Partinin olumsuz görüşüne, MHPnin oy kullanmamasına karşın CHPnin oylarıyla kabul edildi.
     Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Burak Öztürk, alanda yaklaşık 3 bin 200 hak sahibi olduğunu belirtti.
     Planın meclisten geçmesiyle vatandaşlara tapularının verilmesi noktasında ilk adımın atıldığına işaret eden Öztürk, bölgede tek hisse sahibinin 3 kata kadar çıkabileceğini, hisselerini birleştirmeleri halinde de kat sayısının artacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER