Teröristlerin, karakola saldırması

Teröristlerin, karakola saldırması -Eruhta Dağdöşü Jandarma Karakoluna saldıran teröristlerin ilköğretim okulu ve sivilleri de hedef aldığı bildirildi


SİİRT (A.A) - Eruh ilçesinin Dağdöşü köyünde Jandarma Karakoluna saldıran teröristlerin ilköğretim okulu ve sivilleri de hedef aldığı bildirildi.
     Eruh ilçesine bağlı Dağdöşü köyü yakınlarındaki Dağdöşü Jandarma Karakoluna saldıran teröristlerin Şehit Piyade Er Lokman Tınazoğlu İlköğretim Okulu ve sivilleri de hedef aldı. Teröristlerin okula yaptığı saldırıyı anlatan köylülerden Abdullah Nas, dün saat 12.05 civarında Sireken Tepesinden ateş sesi geldiğini söyledi.
     Ateş sesinden sonra okula havan mermisi düştüğünü öğrendik. Allaha çok şükür o esnada çocuklar yoktu. Öğlen yemeğine çıkmışlardı diyen Nas, güvenlik güçlerinin teröristlere karşılık verdiğini, çıkan çatışmanın yaklaşık 1 saat sürdüğünü bildirdi.
     Nas, güvenlik güçleri ve geçici köy korucularının karşılık verince teröristlerin kaçtığını, saldırıda ilköğretim okulunun yanı sıra evlerinin de zarar gördüğünü belirtti.
     Geçici Köy Korucusu Abdullah Dündar da teröristlerin köye ve karakola saldırdığını anlatarak, Kobra helikopterler gelince teröristler kaçtı. Kobra helikopterler, teröristlerin kaçtığı bölgeyi taradı. Saldırıdan sonra bölgede arama yaptık ve mevzilerini gördük. Aramada, teröristlere ait çok sayıda mühimmat bulduk. Saldırıda, köydeki bazı evlere de kurşunlar isabet etti diye konuştu.
    
     Muhabir: Nurettin Kilis - Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Teröristlerin, karakola saldırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER