Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi -Döşemealtında canlı hayvan borsası kurulmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydına yetki veren madde kabul edildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi temmuz ayı olağan toplantısına devam edildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında Belediye Kültür Salonunda düzenlenen toplantıya, meclis üyeleri ile belediye personeli katıldı.
     Toplantıda Döşemealtı ilçesindeki Kömürcüler köyü yakınında kurulması planlanan canlı hayvan borsasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydına yetki verilmesini öngören Destek Hizmetleri Dairesinin yazısı görüşüldü. Meclisin CHP, MHP ve AK Partili meclis üyeleri söz konusu maddeyi oy birliği ile kabul etti. Toplantı diğer maddelerin görüşülüp, karara bağlanmasının ardından sona erdi.
     Başkan Akaydın, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Kömürcüler köyündeki yaklaşık 54 dönümlük arazinin Büyükşehir Belediyesine tahsisine ilişkin 3 yıldır çalıştıklarını söyledi. Milli Emlakın canlı hayvan borsası olacak yeri kendilerine devrettiğini belirten Akaydın, şöyle konuştu:
     Buranın irtifak hakkı alınarak bir şekilde yatırım başlatmanın arefesindeyiz. Yatırım için sorumlu, Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Entegre Et Sanayi ve Ticaret AŞdir. Kaynak yaratma çabalarını sürdürüyoruz. Bazı sivil toplum kuruluşları da katkı yapacak gibi görünüyorlar. Sanırım bunu 2013 bütçe programı ile gündeme alırız. Çok emin olmamakla birlikte 5-10 milyon lira arasında bir maliyeti var. Bütçe onaylandıktan çok kısa süre içinde tamamlanır diye düşünüyorum.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER