Antalya Kasaplar Odası Başkanı Yardımcı:

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Yardımcı: -Esnafımız Ramazan hazırlığı yapıyor. Ramazan ayı ile bazı gıda istismarcıları da vatandaşların sağlığıyla oynuyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Esnafımız Ramazan hazırlığı yapıyor. Ramazan ayı ile bazı gıda istismarcıları da vatandaşların sağlığıyla oynuyor dedi.
     Osman Yardımcı, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kasap esnafından ahilik ilkelerine uygun hareket etmelerini istedi. Ramazan ayı öncesinde vatandaşlara kalitesiz ve ucuz mamuller almamaları çağrısında bulunan Osman Yardımcı, esnafın da Ramazan ayının anlam ve önemine yakışır şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
     Ramazanda fırsatçılığa izin verilmemeli diyen Yardımcı, Esnafımız Ramazan hazırlığı yapıyor. Ramazan ayı ile bazı gıda istismarcıları da vatandaşların sağlığıyla oynuyor dedi.
     Vatandaşları hazır kıyma alırken dikkatli olmaları konusunda da uyaran Osman Yardımcı, şöyle konuştu:
     Kasaplar Odası olarak hazır kıymaya karşıyız. Yaklaşan Ramazan dolayısıyla bazı kişiler insan sağlığını istismar edebiliyor. Oda olarak bu konuda yıllardır mücadele ediyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz hazır kıyma almamalarıdır. Sağlıklı kıyma almak isteyenler, mutlaka kesilmiş etten görerek kıyma yaptırsınlar.
     Yardımcı, kasap esnafından Ramazan ayında fırsatçılık yapmamalarını da istedi. Esnafa, Kendinizi toparlayın diye seslenen Yardımcı, Pirimiz olan cömert kasabın yaptığı esnaflık şekliyle müşteriye satış yapın. Kim çıkar amaçlı ucuz fiyatla değerinin altında et ve ürünlerini satmak isterse anında müdahale ederim. Yüksek fiyatla et satanın da karşısındayım diye konuştu.
    
     -Hayvan Pazarına yönelik çalışmalar-
    
     Osman Yardımcı, 75 dönüm alana kurulu Hayvan Pazarının tahsisinin yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesinin önünde engel kalmadığını bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydından mezbahanın da Hayvan Pazarının yanına yapılmasını isteyen Yardımcı, bu şekilde masrafların düşeceğine işaret etti.
     Hayvan Pazarının Antalyaya 5 fabrikanın getirisi kazandıracağını savunan Yardımcı, şöyle konuştu:
     Adam hayvanını getirdiği zaman barındıracak yeri yok. 10 dana getiriyor. 7sini satıyor, kalıyor elinde 3 tane. Bu 3 taneyi kime versin- Koyacak ahır yok. Bir araba tuttuğu zaman en aşağı bir dana parası istiyor geri götürmek için. Taşımacılık da ucuz değil. Dolayısıyla elindeki 3 danayı ucuza, dışarıdan gelen fırsatçılara veriyor. Ama hayvanlarını barındıracak yeri olsa, daha sonra o danayı karla satsa, Antalyaya bir daha gelir. Antalyaya dışarıdan gelen etler, Antalyanın kestiğinin en az 5-6 katı. Nereden geliyor- Konya, Isparta, Burdur, Afyon, Diyarbakır, Urfa... 81 ilin en azından 50sinden Antalyaya et geliyor.
     Hayvan Pazarına ilişkin sorunların bittiğini, şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydının atacağı adımları beklediklerini dile getiren Yardımcı, Tüm problemler bitti. Şu anda top onda. ister gol atar, ister fileye atar, ister boşa atar... dedi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Kasaplar Odası Başkanı Yardımcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER