Antalya TSO Başkanı Budak, üniversiteyi ziyaret

Antalya TSO Başkanı Budak, üniversiteyi ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheyi ziyaret etti.
     Budak, yönetim kurulu üyeleri ile Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheye göreve yeniden seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundu.
     Yaptığı çalışmalarla, yüz ve organ naklinde sağladığı başarılarla bilim ve sağlık alanında Antalyanın adını dünyaya duyurarak kentin marka değerine büyük katkı yapan Akdeniz Üniversitesinin Antalyanın göz bebeği olduğunu ifade eden Budak, Üniversite stadının Antalyaspora açılması kararından da büyük memnuniyet duyuyoruz. Üniversite stadı Antalyasporun maçlarını çok daha güzel bir sahada ve ortamda yapmasını sağlamaktadır. Kentin takımı nihayet kentli ile buluşmuştur. Bu hususta ATSO olarak üniversitemize teşekkürlerimizi özellikle ifade etmek isterim dedi.
     Özel sektör ve Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesi için her türlü çalışmaya hazır olduklarını belirten Budak, Özel sektörle üniversitemiz arasındaki mevcut işbirliğini daha da ileri götürmeliyiz. ATSO olarak sürdürdüğümüz ve tasarı aşamasında olan projelerimiz var, bunları beraber şekillendirelim. Yine oda olarak Antalyada özel sektöre katkı verecek yüksek lisans ve doktora tezlerine destek olabiliriz. Üniversite ve Organize Sanayi Bölgesi arasında özel projeler geliştirebiliriz. Teknokentin döneminizde hızlı bir gelişme göstermesini memnuniyetle izliyoruz. Bu konuda da her türlü işbirliğine açığız diye konuştu.
     Rektör İsrafil Kurtcephe de teknokentin son derece başarılı çalışmalar yaptığını, büyümeye devam ettiğini söyledi.
     Teknokent bünyesinde yeni bir tohumculuk merkezi daha kurulduğunu bildiren Kurtcephe, özel sektör ile bağlarını kuvvetlendirmeye açık olduklarını kaydetti.
     Üniversite yönetiminin stadyuma ve spora bakış açısına değinen rektör Kurtcephe, İlişkileri güçlendirmenin yollarından birisi de spordur. Stadyuma bu bakış açısı ile birçok fonksiyon yükleyeceğiz. Diğer taraftan FIFA, 2013 yılında ülkemizde yapılacak U-20 Dünya Şampiyonası için üniversite stadımızı seçti. Bununla gurur duyuyoruz dedi.
     Budak, Rektör Kurtcepheye ziyaretin anısına ATSO tarafından yayınlanan araştırmacı Hüseyin Çimrinin Bir Zamanlar Antalya, araştırmacı Giray Ercenkin Dünden Bugüne Döşemealtı ve Su Saklama Yapıları kitaplarını hediye etti.
     ATSOnun 130 yıllık tarihini anlatan Geçmişten Günümüze ATSO adlı kitabın hazırlanması aşamasındaki katkılarından dolayı rektör Kurtcepheye teşekkür eden Budak, Oda tarihinin araştırılması ve yazılması konusunda teşekkür borçlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Desteğinizle ve hocalarımızın katkılarıyla hem odamızın hem de Antalyanın tarihine ışık tutan çok güzel bir eseri ortaya çıkarmış olduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya TSO Başkanı Budak, üniversiteyi ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER