Ar

Ar-Genin Gaziantepteki boyutu konferansı -Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -"Ar-ge çalışmaları, Türkiyenin hem devlet hem özel sektör olarak çok geç kaldığı noktalar"


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiyede kamu ve özel sektörün Ar-Ge çalışmaları konusunda geç kaldığını belirtti.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü tarafından düzenlenen Ar-Genin Gaziantepteki boyutu konulu konferansa katıldı.
     Konukoğlu, üniversite-sanayi işbirliğinin son zamanlarda gelişme gösterdiğini belirtti.
     Sanko Holding bünyesinde 3 Ar-Ge merkezi bulunduğunu vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:
     "Ar-Ge çalışmaları, Türkiyenin hem devlet hem özel sektör olarak çok geç kaldığı noktalar. Artık, yaptığınızı satıyorsunuz devri bitti. Eskiden bu kadar bol mal ve bu kadar çok sanayici yoktu. Her gün yeni şeyler çıkıyor. Bunun ana nedeni Ar-Ge çalışmalarıdır. Ar-Ge yapılan ürünü ticarileştirmek çok önemli. Sanayiciler, ticari yönden olabilecek Ar-Ge çalışmalarına biraz daha fazla önem veriyor. Ar-Ge ile birlikte markalaşmak, patentini almak lazım. Gaziantep marka patent başvurusunda bugün önemli bir konumu ulaştı. 2012 yılı sonunda 2 bin 949 marka ve patent başvurusu yapıldı. Markayı iyi tanıttıktan sonra mümkün olduğunca arkasında duracaksınız, kalitenin arkasında duracaksınız."
     Konukoğlu, Ar-Genin hem üniversitelerde hem de sanayide büyük rolü bulunduğunu, kendilerinin de belli bir bütçeyi bu çalışmalara ayırdığını, ama yeterli görmediklerini belirtti.
     Gaziantep sanayisine ilişkin bir soru üzerine Abdulkadir Konukoğlu, eskiden yalnızca üç - dört sektörde faaliyet gösterilen Gaziantepte bugün her şeyin üretildiğini, Gaziantep ve Kilis arasında planlanan ortak organize sanayi bölgesinin ve Hassa-Dörtyol Tünel Projesinin hayata geçirilmesi durumunda kentin daha ileriye gideceğini vurguladı.
     Konukoğlu, sanayide teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte katma değerin yükseldiğini kaydetti.
     Konferansta Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Abdulkadir Konukoğluna yöresel bakır işlemeli bir çift kahve fincanı hediye etti.
     Konferansa, rektör yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür ve rektör danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ömer Fansa

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER