Aracınızın kışlık bakımını ihmal etmeyin

Aracınızın kışlık bakımını ihmal etmeyin


KONYA (A.A) - Makine Mühendisleri Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, araç sahiplerine kışlık bakım uyarısında bulundu.
     Kış aylarının soğuk, nemli ve ağır trafik koşullarının zayıf sistemlerin çöküşüne sebep olabildiğini ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:
     Aracın boyasını ve camlarını kontrol etmek ve sorunlu yerleri belirlemek için en iyi yöntem aracın elle yıkanmasıdır. Paslanmayı önlemek için bu kontrol çok önemlidir. Jantların üzerindeki tuz, yağ ve kir temizlenmelidir. Pas varsa bakımı yapılmalıdır. Motor soğutma sistemindeki (radyatördeki) sıvı değiştirilmelidir. Bu sıvının seviyesi, durumu ve konsantrasyonunu periyodik olarak kontrol edilmelidir. Bu kontrol yapılırken motorun çalışmadığından ve soğumuş olduğundan emin olunmalıdır. Zor çalışma, arada durma ve zorlanma gibi bir performans problemi varsa, bu tamir ettirilmelidir. Yedek lastik dahil, tüm lastiklerin durumları kontrol edilmelidir. Araç kullanımından oluşabilecek üzücü ve ölümlere varan olay ve kazaların olmamasını temenni ediyor, bütün vatandaşlarımıza kazasız belasız günler diliyorum.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aracınızın kışlık bakımını ihmal etmeyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER