Araçlarını trafikten men ettiği aileye kendi

Araçlarını trafikten men ettiği aileye kendi otomobilini verdi -Bursa-Yalova karayolunda uygulama yapan polis memuru, durdurduğu otomobili ruhsat sayfalarından biri eksik olduğu gerekçesiyle trafikten men etti -Polis memuru, araçta ail


BURSA (A.A) - Harun Kaymaz - Çağrı Turgut - Bursada bir polis memuru, karayolunda durdurduğu aracı, trafikten men etti. Araçtaki genç kızın, askerden terhis olacak nişanlısını getirmek için yola çıktıklarını söyleyip ağlamaya başlaması üzerine duygulanan polis memuru, sıfır kilometre olarak aldığı otomobili onlara emanet verdi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa-Yalova karayolunda, gece Orhangazi ilçesi yakınında alkol denetimi yapan ekipte yer alan polis memuru Barış Karabatak, Göksel Sipahinin (31) kullandığı otomobili durdurdu.
     Aracın belgelerini inceleyen Karabatak, ruhsat sayfalarından birinin eksik olduğunu fark ederek, otomobili trafikten men etti.
     Bunun üzerine, sürücü Göksel Sipahi, annesi Ayşe, babası Gürsel Sipahi ve asker olan kardeşi Gökhan Sipahinin nişanlısı Bilgenur Bıçak, otomobilden indi.
     Uzun süre kontrol noktasından ayrılmayan bu kişilerden Bıçak, askerden tezkere alacak nişanlısı Gökhan Sipahiyi almak üzere Sakaryadan yola çıktıklarını ve Balıkesirin Balya ilçesine gideceklerini söyleyerek ağlamaya başladı.
     Nişanlısına söz verdiği saatte orada bulunamayacaklarını ifade eden Bıçakın durumundan etkilenen Karabatak, yeni satın aldığı sıfır kilometre otomobili onlara emanet verebileceğini dile getirdi.
     Buna çok sevinen Bıçak ile diğer aile üyeleri, Karabatakın otomobiliyle yola çıkıp Gökhan Sipahiyi aldıktan sonra yeniden Orhangaziye geldi. Sipahi ailesiyle Bıçak, ona teşekkür ederek aracı teslim etti.
     İşlemleri tamamlanan otomobillerini alan aile, daha sonra Sakaryaya döndü.
    
     -"Ailenin iyi niyetli olduğunu hissettim"-
    
     Barış Karabatak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşullar ne olursa olsun kanunların gerektirdiği kurallara uymak zorunda olduğunu söyledi.
     Aracın belgelerinde eksiklik bulunduğu için trafikten men ettiğini belirten Karabatak, şöyle konuştu:
     "Balya ilçesinde askerlik yapan akrabalarının gece tezkere aldığını ve mutlaka gitmek zorunda olduklarını belirttiler. Ailenin iyi niyetli olduğunu hissettim. İş bitiminde hiçbir menfaat beklemeden kendi aracımı onlara verdim. Bir Allah razı olsun desinler yeter dedim. Teşekkür ettiler ve gittiler. Sabaha karşı telefon açtılar ve otomobilimi teslim ettiler."
    
     -"Böyle bir hareket beklemiyorduk"-
    
     Göksel Sipahi de örnek davranışından dolayı Karabataka teşekkür ederek, bu hareketin, emniyet teşkilatındaki diğer personele örnek olmasını diledi.
     Daha önce tanımadığı Karabatak ile dost olduklarını anlatan Sipahi, şunları kaydetti:
     "Barış bey, sıfır kilometre olarak aldığı aracı bize teslim ederek yolda kalmamızın önüne geçti. Onun yaptığı tamamen örnek bir hareket, bir memura yakışacak bir hareketti. Annem, babam, kardeşim ve nişanlısı bu duruma çok şaşırdı. Böyle bir hareket beklemiyorduk. Orada yolun ortasında Ne yapacağız- diye düşünürken bu hareket karşısında şoke olduk. Önce aracını teslim edeceğine inanmadık. Böyle bir şey olamaz gibi düşündük. Bağlanan aracımızı da ertesi gün gerekli belgeleri ve işlemleri tamamladıktan sonra aldık. Polis memurunun bu hareketi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğüne e-posta ile teşekkür mesajı gönderdim. Bu teşekkür, polis memurunun yaptığı o güzellik karşısında hiçbir şey değil."
     Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, teşekkür mesajının kendisine de ulaştığını dile getirerek, Karabatakı tebrik ettiklerini belirtti.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Araçlarını trafikten men ettiği aileye kendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER