Ardahanda şap karantinası

Ardahanda şap karantinası -Çıldır ilçe merkezi ve bağlı köylerindeki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine karantina başlatıldı


ARDAHAN (A.A) - Çıldır ilçe merkezi ve köylerinde yaklaşık 160 büyükbaş hayvanda şap hastalığı görülmesi üzerine karantina başlatıldı.
     Çıldır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkadir Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezi ve Meryem köyünde şap hastalığı tespit edilmesi üzerine ilçe genelinde inceleme yaptıklarını söyledi.
     Yapılan çalışmada büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edildiğini anlatan Şimşek, "Çalışmamızı genişleterek bütün köylerde inceleme yapıldı. Toplam 160 büyükbaş hayvanda şap hastalığı olduğu belirlendi" diye konuştu.
     Şimşek, hayvan sağlık zabıtası komisyonu kararıyla kent geneli karantina uyguladıklarını belirterek, Bugün itibarıyla ikinci bir emre kadar ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde karantina uygulamasına gittik. Bu uygulama kapsamında koruyucu, idari, fenni tedbirler ve dezenfekte çalışmaları düzenli olarak yapılacak dedi.
     İlçeye bağlı 35 köy olduğunu, tamamında şap karantinası uyguladıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:
     "Hastalığın hızlı bir şekilde yayılmasını önlemek için canlı hayvan giriş ve çıkışlarını da geçici süreyle yasakladık. Şap hastalığı özellikle et ve süt veriminde ciddi ekonomik kayıplara neden oluyor. Biz de müdürlük olarak bunu en az seviyeye düşürebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
     Bu arada yaklaşık 15 gün önce karantinanın uygulandığı Ardahan merkeze bağlı Hacıali ve Beşiktaş köylerinde şap karantinasının devam ettiği, Tepesuyu köyünde ise kalktığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda şap karantinası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER