Ardahandaki şap karantinası

Ardahandaki şap karantinası -Merkeze bağlı Hacıali ve Beşiktaş köylerinde uygulanan şap karantinası kaldırıldı


ARDAHAN (A.A) - Ardahanda büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 2 köyde uygulanan karantina kaldırıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Atila Beşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının görülmesi üzerine karantina uyguladıklarını anımsattı.
     Karantina kapsamında önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Beşkaya, "Karantinaya alınan merkeze bağlı Hacıali ve Beşiktaş köylerinde hastalığın söndürülmesi için yapılan çalışmalar tamamlandı. Bu köylerde hastalığı söndürdük. Şu an itibarıyla bu köylerimizdeki karantina kalktı" dedi.
     Müdürlük olarak ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yaptıklarını ifade eden Beşkaya, mevcut köylerin yanı sıra çevre köylerde de tedbir amaçlı aynı çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.
     Beşkaya, "Şap farklı bir hastalıktır. Burada söndürdük bir daha çıkmaz diyemeyiz. Bu nedenle çalışmalarımız sürekli devam edecektir. Çünkü kentimiz giriş ve çıkışların yoğun olduğu bir bölge. Özellikle il dışından gelen hayvanların etkisiyle hastalığın her an başka bir noktada baş göstermesi muhtemeldir" diye konuştu.
     Bu arada, şap karantinasının Çıldır ve bu ilçeye bağlı köylerde devam ettiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ardahandaki şap karantinası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER